ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Porsche: Υπό εξέλιξη ηλεκτρικά μοντέλα και κυψέλες καυσίμου

porsche_ev

Στα πλαίσια μίας παρουσίασης των εναλλακτικών μορφών κίνησης που εξελίσσει ο όμιλος VW, αποκαλύφθηκαν δύο “πράσινα” μοντέλα της Porsche, που θα δούμε τα επόμενα χρόνια.

Για το συγκεκριμένο θέμα δεν υπήρξε ιδιαίτερη μνεία. Από το διάγραμμα όμως της παρουσίασης είναι ξεκάθαρο ότι η Porsche θα διαθέτει στο μέλλον όχι μόνο ηλεκτρικά μοντέλα αλλά και οχήματα κυψελών καυσίμου. Από τα όσα ακούγονται, το πρώτο που θα εμφανιστεί είναι μία αμιγώς ηλεκτρική πρόταση, που θα σταθεί απέναντι από τα Tesla. Χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία 717 θα βασίζεται πιθανά στο MSB πάτωμα του ομίλου και θα είναι τετράθυρο, κάτι ανάμεσα σε 911 και Panamera.

Υπολογιζόμενο να κυκλοφορήσει το 2019, το συγκεκριμένο θα φέρει πιθανά δύο μεγάλους ηλεκτροκινητήρες και θα διατίθεται σε εκδόσεις 400, 500 και 600 ίππων. Η κίνηση θα μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, ενώ φημολογείται ότι θα διαθέτει και σύστημα επαγωγικής φόρτισης. Τώρα σε ο,τι αφορά τα οχήματα κυψελών καυσίμου, αυτά τοποθετούνται ακόμα πιο αργά χρονικά. Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν, όπως φαίνεται όμως η Porsche θα αποτελέσει τον πρωτοπόρο στον κύκλο των κατασκευαστών σπορ αυτοκινήτων

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!