NEA

60 χρόνια Mercedes-Benz 190 SL

1955 Mercedes-Benz 190 SL (1)

Πρόκειται για ένα από τα πιο icon διθέσια κάμπριο που παρουσιάστηκε το 1954 και έθεσε τα δεδομένα στην μετέπειτα κατηγορία των roadster…

Η διαχρονική Mercedes-Benz 190 SL είχε κάνει ντεμπούτο ως πρωτότυπο μοντέλο τον Φεβρουάριο του 1954 και ένα χρόνο αργότερα στην Γενεύη παρουσιάστηκε η έκδοση παραγωγής. Οι συνολικές πωλήσεις έφτασαν τα 25.881 αυτοκίνητα εκ των οποίων το 80% εξάχθηκε εκτός γερμανικής αγοράς με δημοφιλέστερη των ΗΠΑ όπου κυκλοφόρησε το 40% όλων των SL 190.

Κάτω από το καπό υπήρχε τετρακύλινδρος κινητήρας 1.900 cc με επί κεφαλής εκκεντροφόρο και για την εποχή εκείνη η ισχύς των 105 PS με τις σχετικές επιδόσεις ήταν κάτι αξιοσημείωτο. Στα πλεονεκτήματα της 190 SL ήταν και η επαναστατική δομή της οροφής η οποία δεν φούσκωνε, ούτε έκανε θόρυβο στις υψηλές ταχύτητες προσφέροντας την άνεση ενός Gran Turismo.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!