NEA

Kia Novo με ειδικό ενδιαφέρον

Kia-Novo_Concept_2015_1000 (3)

Στην έκθεση της Σεούλ η κορεατική εταιρία παρουσιάζει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρωτότυπά της εταιρίας τα τελευταία έτη…

Το Novo είναι ένα τετράθυρο κουπέ με στιλ που παραπέμπει στα fastback, ενώ ανάμεσα στα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει περιλαμβάνονται οι προβολείς laser, που ενσωματώνουν και φώτα ημέρας. Κάτω από το καπό του Kia Novo βρίσκεται ο γνωστός τούρμπο 4-κύλινδρος των 1.600 cc της Kia που αποδίδει περίπου 200 άλογα και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις.

Στο εσωτερικό η ίδια η κορεάτικη εταιρεία λέει πως ο σχεδιασμός του «απομακρύνει τους επιβαίνοντες από το στρες της καθημερινότητας», ενώ οι ενδείξεις στον πίνακα οργάνων απεικονίζονται τρισδιάστατα μέσω ολογραμμάτων. Παράλληλα ένα touchpad στην κεντρική κονσόλα «διαβάζει» το δακτυλικό αποτύπωμα του εκάστοτε οδηγού και υιοθετεί αυτόματα τις προσωπικές του ρυθμίσεις για το σύστημα infotainment.

Στοιχεία από το Nova ενδεχομένως να περάσουν στην ολοκαίνουργια γενιά cee’d που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2018 με τις πληροφορίες μας να αναφέρον νέας γενιάς ντίζελ, έναν τρικύλινδρο 1.200άρη και έναν τετρακύλινδρο 1.600άρη.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!