ΑΓΩΝΕΣ

GP Κίνας, στην pole ο Lewis Hamilton

Ham-China15-act-a960

Επίδειξη ισχύος από τα ασημί βέλη με τον Hamilton να παραμένει στην pole position για 3ο συνεχή αγώνα. Σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πίσω στην 3η θέση ο Vettel, μπροστά από τις Williams. Αύριο στις 09:00 το πρωί ο αγώνας…

Με καθαρό ουρανό και θερμοκρασία 19 βαθμών Κελσίου στον αέρα και 43 βαθμών Κελσίου στο οδόστρωμα υποδέχτηκε σήμερα το Διεθνές Αυτοκινητοδρόμιο της Σαγκάη ομάδες, οδηγούς και μηχανικούς. Την 41η Pole Position της καριέρας του στη Formula 1 αλλά και τρίτη φετινή σε ισάριθμους αγώνες, πανηγύρισε στην Κίνα ο Lewis Hamilton, ενώ ο teammate του στη Mercedes, Nico Rosberg, τον πλαισίωσε, την ώρα που ο Sebastian Vettel ήταν ξανά ο αμέσως ταχύτερος.

Στις πρωινές ελεύθερες δοκιμές ο Lewis Hamilton ήταν ακόμη μια φορά ο ταχύτερος ο Βρετανός έφερε τη Mercedes και στις τρεις περιόδους στην κορυφή των χρόνων. Ο άλλος οδηγός της ομάδας, Nico Rosberg ήταν στη 2η θέση, δύο δέκατα πιο αργός. Τρίτος, αλλά με διαφορά 7 δέκατα από το Hamilton, ήταν ο Vettel και άλλα δυο δέκατα πιο πίσω ο Raikkonen με τις δυο Ferrari.

Στη Mercedes πριν τις δοκιμές θεωρούσαν εύκολη την επικράτηση στη μάχη με το χρονόμετρο αλλά αμφέβαλλαν κατά πόσο θα μπορούσαν να κυριαρχήσουν σε ρυθμό αγώνα έναντι των Ferrari. Από την άλλη η εκτίμηση του Vettel ήταν πως στον αγώνα θα βρίσκονται πολύ κοντά αλλά πίσω από τις Mercedes. Όλα αυτά μετά την ανάλυση των χρόνων της Παρασκευής. Άπραγος έμεινε ο Alonso σήμερα το πρωί στις ελεύθερες δοκιμές λόγω προβλήματος στη μονάδα ισχύος της Honda.

Το ξεκίνημα του Q1 βρήκε κάποιους οδηγούς να επιχειρούν με τη μέση γόμα της Pirelli, ενώ κάποιοι έβαλαν κατευθείαν την μαλακή γόμα της Pirelli. Η διαφορά σε χρόνο ανάμεσα στις δύο υπολογίζεται στα 1.2 sec με τη μαλακή φυσικά να είναι ταχύτερη. Για παράδειγμα οι Williams έβαλαν κατευθείαν τη μαλακή γόμα ενώ στη Mercedes χρησιμοποίησαν τη μέση γόμα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!