NEA

Opel, τέλος εποχής για τα MPV;

Opel Meriva

Τα επόμενης γενιάς πολυχρηστικά Opel θα έχουν crossover χαρακτήρα και θα αποτελούν συμπαραγωγή με την Peugeot-Citroen…

Κάποτε τα MPV δελέαζαν το αγοραστικό κοινό με τους μεγάλους χώρους και την περίσσεια αέρα για τα κεφάλια. Ωστόσο, οι κατηγορίες που τοποθετούνται δύο κλασικά MPV, όπως είναι τα Meriva και Zafira, προβληματίζουν τους ανθρώπους της Opel λόγω της φθίνουσας εμπορικά πορείας. Έτσι, η Opel κατευθύνεται στην αντικατάσταση των δύο μοντέλων το 2016 και την αντικατάστασή τους από τύπου CUV, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρίας Karl-Thomas Neumann.

Opel MerivaΤα νέα Crossover Utility Vehicle -κατά την Opel- θα αποτελούν αμάλγαμά βάγκον και SUV, ενώ η Opel δεν είναι ο μόνος κατασκευαστής που εγκαταλείπει τα κλασικά πολυμορφικά και στρέφεται σε ένα νέο συνδυασμό, καθώς το νέο Renault Espace ακολουθεί ακριβώς αυτή τη λογική. Τώρα, στην περίπτωση του Meriva, το νέο μοντέλο θα έχει στροφή προς το Peugeot 2008, θα κατασκευάζεται στην Ισπανία, θα κοστίζει λιγότερο από 16.000 ευρώ και το μήκος του δεν θα ξεπερνά τα 4,15 μέτρα. Κάτω από το καπό θα υπάρχει ο νέος 3-κύλινδρος 1.000άρης της Opel, καθώς και ο 1.400άρης με τα 150 από το Corsa, ενώ από πλευράς ντίζελ θα υπάρξει ο νέος 1.600άρης.

Στην μεγαλύτερη κατηγορία το νέο CUV θα αντικαταστήσει το Zafira και προς τα πάνω το εντελώς αποτυχημένο Antara. Το μεγαλύτερο CUV της Opel θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Peugeot στο Sochaux, θα κυκλοφορήσει στους δρόμους τέλη 2016, θα βασίζεται στο μεταβλητό πλαίσιο EMP2 των Γάλλων το οποίο υποστηρίζει και τετρακίνηση, ενώ θα έχει μήκος 4,50 μέτρα χτυπώντας τα Nissan Qashqai και Renault Kadjar.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!