ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

To Fiat S76 βολτάρει και πάλι μετά από έναν αιώνα [vid]

Με μοτέρ χωρητικότητας 28.353 cc δικαιολογημένα το ιστορικό Fiat το αποκαλούσαν ως «Τέρας του Τορίνο»!

Fiat S76 videoΠριν από περίπου μήνες είχαμε γράψει για το απίστευτο Fiat S76 και τον τεράστιο τετρακύλινδρο κινητήρα του που πήρε ξανά μπροστά μετά από 100+ χρόνια. Στο παραπάνω βίντεο μπορείτε να το δείτε και να κινείται, ενώ μεγάλη πλάκα έχει οι φλόγες και η καπνίλα που βγαίνει από τις εξατμίσεις. Εδώ να πούμε πως η διαδικασία αναπαλαίωσής του «Τέρατος» κράτησε πάνω από μια δεκαετία, ενώ η επίσημη εμφάνισή του θα γίνει στο Goodwood Festival of Speed το καλοκαίρι.

FIAT-S76-3Ο κινητήρας του «Τέρατος του Τορίνο» -που είχε αρχικά σχεδιαστεί προκειμένου να διεκδικήσει το ρεκόρ ταχύτητας από το Blitzen Benz- έχει 28.353 cc, αποδίδει 290 άλογα και μπορεί να κινήσει το βάρους 1.650 κιλών θηρίο. Θεωρητικά μπορούσε να πιάσει τα 290 km/h, αλλά πρακτικά κατάφερε να σημειώσει 225 km/h που και πάλι αποτελούσε τιμή-ρεκόρ για την εποχή εκείνη. Το «Τέρας του Τορίνο», το Fiat S76, διαλύθηκε κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου προκειμένου να μην πέσει στα χέρια των Συμμάχων. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να το δείτε σε μία προσπάθεια να καταρριφθεί το καλύτερο ρεκόρ του από είχε επιτευχθεί το 1913!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!