ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Ford μας γλυτώνει από πρόστιμο ταχύτητας

001smaxspeedlimiter

Πρόκειται για ένα σύστημα που αναγνωρίζει τα όρια ταχύτητας και φροντίζει ούτως ώστε το αυτοκίνητο να συμμορφώνεται με αυτά…

02fordintelligentspeedΗ Ford το αποκαλεί ως έξυπνο περιοριστή ταχύτητας (Intelligent Speed Limiter) και εντάσσει το εν λόγω σύστημα στην ημιαυτόνομη οδήγηση. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα σύστημα αναγνώρισης των σημάτων κυκλοφορίας -συγκεκριμένα αυτών που αναφέρονται τα όρια ταχύτητας- που συνδυάζεται με το κλασικό σύστημα περιορισμού ταχύτητας. Από την στιγμή που ο οδηγός ενεργοποιήσει το σύστημα –από διακόπτες στο τιμόνι, το σύστημα λειτουργεί από τα περίπου 30 έως τα 190 km/h- το ραντάρ «διαβάζει» τα όρια κυκλοφορίας.

01fordintelligentlimiterΣτην περίπτωση υπέρβασης των ορίων το σύστημα επιβραδύνει το αυτοκίνητο διακόπτοντας την τροφοδοσία καυσίμου (και όχι επεμβαίνοντας στα φρένα). Τώρα, στην περίπτωση που το αυτοκίνητο κινείται σε κατηφόρα «ρολάροντας», ο οδηγός ειδοποιείται ηχητικά για να πατήσει φρένο. Επίσης, στην περίπτωση που δεν υπάρχει σήμανση στους δρόμους, το σύστημα έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει τα όρια ταχύτητας μέσω του συστήματος πλοήγησης και το λογισμικό με τους αποθηκευμένους χάρτες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!