NEA

Στο παρασκήνιο της Σαγκάης

436456

Στην κινεζική έκθεση κάνουν ντεμπούτο αρκετά αυτοκίνητα που πιθανότατα δεν θα δούμε ποτέ από κοντά. Ένας λόγος παραπάνω για να σας παρουσιάσουμε μερικά από αυτά…

QOROS 2 SUV PHEV CONCEPT (2)Qoros 2 SUV. Η Qoros είναι ίσως η μοναδική κινέζική εταιρία που έχει αξιόλογη παρουσία και στην Ευρώπη περνώντας με σχετική επιτυχία από τα απαιτητικά crash-test του Euro NCAP. Στην Σαγκάη παρουσίασε ένα πρωτότυπο υβριδικό plug-in μοντέλο με μήκος στα 4,18 μέτρα, πάνω στο οποίο θα βασιστεί το μοντέλο παραγωγής που ενδεχομένως να ακολουθήσει αργότερα. Κατά τα υπόλοιπα το υβριδικό 2 SUV PHEV διαθέτει έναν μικρό τούρμπο κινητήρα βενζίνης εμπρός και δύο ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα.

Chevrolet-FNR concept (2)Chevrolet FNR. Πρόκειται για ένα concept car που φτιάχτηκε περισσότερο για να εντυπωσιάσει και ίσως να το δούμε σε κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Σχεδιάστηκε από την GM για το μακρινό μέλλον και πέρα από την high-tech κάψουλα φυσικά και υπάρχει αυτόνομη κίνηση, ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης και ασύρματη φόρτιση των μπαταριών. Το FNR παίρνει μπροστά με αναγνώριση της ίριδας του ματιού, έχει ένα περιμετρικό ραντάρ στην οροφή για πλήρη σκανάρισμα, ενώ τα μπροστινά καθίσματα γυρνούν κατά 180 μοίρες για επαφή με τους πίσω επιβάτες. Φυσικά, όταν το αυτοκίνητο είναι στον «αυτόματο»…

2015 Nissan Lannia (1)Nissan Lannia. Είναι ένα liftback που προορίζεται αποκλειστικά για την κινεζική αγορά, στοχεύοντας σε ένα πιο νεανικό κοινό, σύμφωνα με τους Ιάπωνες. Η εμπρός μάσκα σχήματος V είναι εντυπωσιακή -έως υπερβολική-, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει μέχρι και κοφτό τιμόνι τονίζοντας το… σπορ στοιχείο, με σύστημα πολυμέσων που έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για την Κίνα. Παγκόσμια πρεμιέρα δίπλα στο Lannia και για το Murano Hybrid με τούρμπο 2,5 lt και ηλεκτροκινητήρα 15 kW.

2016 Lexus ES facelift (10)Lexus ES. Το μεγάλο μοντέλο της Lexus περνά από μία ανανέωση και αποκτά τετρακύλινδρο μοτέρ, τον 2-λιτρο D4 με τον οποίο θα κυκλοφορήσει στην Κίνα, στην Ρωσία και στην  Ταιβάν. Για την αμερικανική αγορά υπάρχει ο V6 των 3,5 lt, καθώς και η υβριδική έκδοση με τον βενζινοκινητήρα των 2,5 lt.

2016 Buick Verano CN-specBuick Verano. Η GM τα πάει πολύ καλά στην Κίνα μέσω της Buick και για αυτό λανσάρει ένα οικογενειακό μοντέλο με τετρακύλινδρο SIDI κινητήρα 1.500 cc που αποδίδει 170 άλογα. Αυτή είναι η 2η γενιά του μοντέλου που προορίζεται μόνο για την Κίνα με ειδικά μελετημένο σασί για τους  εκεί δρόμους με ελαστικά Continental MC5.

Venucia VOW concept (2)Venucia VOW. Ακόμη και στην Κίνα δεν μπορούν να αγνοήσουν την τάση προς τα crossover και η κινεζική Venucia παρουσίασε ένα πρωτότυπο μοντέλο με τον χαρακτηρισμό του «trendy». Εδώ να πούμε πως η Venucia έχει δημιουργηθεί από την συμπραξία DFL-PV στην οποία συμμετέχει η Dongfeng (η εταιρία που κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό του ομίλου PSA) με την Nissan.

Honda Concept D (3)Honda Concept D. Αναζητώντας τα crossover πατήματα της στην Κίνα, η Honda παρουσίασε το Concept D, ένα κάπως φλύαρο οπτικά μοντέλο με την πομπώδη μάσκα και τις μεγάλες εισαγωγές στον προφυλακτήρα. Προς τα πίσω η οροφή παίρνει έντονη κλίση με κουπέ στιλ. Ένα χαρακτηριστικό που θα περάσει και στο μοντέλο παραγωγής από το επόμενο έτος για αποτελέσει μία φτηνότερη εναλλακτική απέναντι στα Mercedes GLC Coupe και BMW X4.

Cadillac-CT6-2Cadillac CT6 PHEV. Η νέα λιμουζίνα της Cadillac αποκτά και υβριδική plug-in έκδοση η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Σαγκάη. Το σύστημα πρόωσης με μπαταρίες li-ion χωρητικότητας 18,4 kWh συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο 2-λιτρο τούρμπο βενζινοκινητήρα με δύο ηλεκτροκινητήρες και συνδυαστική ισχύς στα 340 άλογα. Οι πωλήσεις στην Κίνα και στην Αμερική θα ξεκινήσουν μέσα στην χρόνιά.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!