ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέο ρεκόρ για το Maglev στα 603 km/h!

Τι είναι αυτό που μπορεί στην ξηρά να αφήσει χιλιόμετρα πίσω του μία Bugatti ή ένα Koenigsegg; Ένα ιαπωνικό τρένο που ξεπερνά σε ταχύτητα τα 600 km/h!

maglev rekord 603 km per hourΤο Maglev, το περιβόητο ιαπωνικό τρένο μαγνητικής αιώρησης Maglev πρόσφατα έσπασε το φράγμα των 600 km/h, πετυχαίνοντας μια τελική 603 και καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ που κρατούσε εδώ και 12 χρόνια. Το κανονικό Maglev αναμένεται να μπει σε λειτουργία το 2027 και τότε θα κινούνται με μια μέγιστη ταχύτητα 505 χλμ./ ώρα, γεγονός που σημαίνει ότι ο χρόνος ταξιδιού από το Τόκιο μέχρι την πόλη Nagoya θα περιοριστεί από τα 100 λεπτά της ώρας -που είναι σήμερα- στα 40.


Όσο κάνει δηλαδή ο ηλεκτρικός στην Αθήνα για να πάει από την Κηφισιά στον Πειραιά, ενώ ο χρόνος αυτός θα είναι σαφώς μικρότερος από αυτόν μιας αεροπορικής μετάβασης. Οι Ιάπωνες σαφώς και ενδιαφέρονται να εξάγουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία, ενώ μια πιθανή εφαρμογή της θα μπορούσε να ήταν στη γραμμή Ουάσιγκτον- Νέα Υόρκη, απόσταση που θα κάλυπτε σε μια μόλις ώρα. Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να δείτε το πρωτότυπο τρένο να κινείται με ταχύτητες πάνω από 580 km/h, που είχαν επιτευχθεί στις δοκιμές του πριν από μερικούς μήνες.

SMS==> Hyperloop, τρενοκάψουλα τρέχει με 1.200 χλμ/ώρα!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!