ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα φωτιστικά σώματα της Mercedes Concept GLC Coupe [vid]

Με ένα άκρως αποκαλυπτικό video η Mercedes δίνει μία γεύση του πόσο έξυπνα και προσαρμοζόμενα στις εκάστοτε ανάγκες θα είναι τα φώτα των αυτοκινήτων μετά από μερικά χρόνια.

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρία, τα φώτα με τα οποία εφοδιάζεται το πρωτότυπο GLC Coupe βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας. Η full LED διάταξη που υιοθετείται δεν δίνει μόνο άπλετο φωτισμό αλλά μπορεί να ελέγχει πλήρως τη δέσμη και την ένταση των ακτίνων, ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης.

mercedes_grc_headlightΤα φώτα ημέρας, όπως και τα φλας, βρίσκονται στο ανώτερο μέρος των φωτιστικών σωμάτων, θυμίζοντας κάτι από “φρύδια”. Ακριβώς από κάτω υπάρχουν τρεις αυτόνομες μονάδες LED με ελεγχόμενη ένταση φωτισμού και αυτόνομη κίνηση, ώστε να στοχεύουν πάντα στο σωστό σημείο. Για αυτό το λόγο υπάρχει ένας αισθητήρας υπερύθρων, ακριβώς από κάτω, που σκανάρει συνεχώς το περιβάλλον, τροφοδοτώντας με στοιχεία την κεντρική μονάδα ελέγχου των φώτων. Στην όλη εξίσωση υπάρχει μέχρι και σύστημα σταθεροποίησης των φωτιστικών σωμάτων, ώστε να μην επηρεάζεται η δέσμη από ανωμαλίες του οδοστρώματος και άλλους κραδασμούς. Δείτε το video και θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι πρόκειται αναμφίβολα για κάτι εντυπωσιακό.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!