ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

To VW Golf R400 στην παραγωγή

vw_golf_r400

Μια ακραία σπορ έκδοση του Golf προανήγγειλε η VW, που εξωθεί στα όριά του το δίλιτρο κινητήρα, τις αναρτήσεις αλλά και την εξωτερική εμφάνιση του μικρομεσαίου μοντέλου.

vw_golf_r400_4Το εν λόγω μοντέλο παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στη διεθνή έκθεση του Πεκίνο, πριν από μερικούς μήνες, δημιουργώντας αρκετό ντόρο γύρω του. Τώρα, ο Heinz Jacob Neusser, επί κεφαλής του τμήματος συστημάτων μετάδοσης κίνησης του ομίλου VW, έρχεται να επιβεβαιώσει πολλές από τις προσευχές των απανταχού fan των hot hatch. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε πως “Σύντομα θα έχουμε το Golf R400, θα το κατασκευάσουμε αυτό το αυτοκίνητο. Είμαστε ήδη στη φάση της εξέλιξης.”

vw_golf_r400_2Το μεγάλο στοίχημα, σε κάθε περίπτωση, είναι ο κινητήρας. Το υπερτροφοδοτούμενο σύνολο των 2.0 λίτρων θα έρθει πραγματικά στα όριά του για να αποδώσει ισχύ 400 ίππων, χωρίς να υστερεί σε αξιοπιστία και αντοχή. Υπάρχουν μάλιστα ψίθυροι που θέλουν τη συνολική ισχύ να ανέρχεται στους 420 ίππους, ακόμα ψηλότερα από αυτούς του πρωτότυπου! Για τη ροπή, αξίζει να αναφέρουμε ενδεικτικά πως αυτό που ανακοινώθηκε στην έκθεση ήταν 450 Nm, τιμή που λογικά θα κυμανθεί σε παρόμοια επίπεδα στην πράξη.

vw_golf_r400_4Για τη μεταφορά όλης αυτής της δύναμης οι γερμανοί μηχανικοί θα φροντίσουν να το εξοπλίσουν με ένα ενισχυμένο σύστημα 4MOTION. Όσο για το κιβώτιο, σαν πρωτότυπο εμφανίστηκε με ένα 6άρι DSG, αυτό όμως είναι αρκετά πιθανό να δώσει τη θέση του σε κάποιο άλλο, πιθανά δανεισμένο από τα σπορ μοντέλα της Audi. Άλλες βελτιώσεις θα αφορούν στο σύστημα πέδησης, στις αναρτήσεις και στην αεροδυναμική του αυτοκινήτου.

Μία εκτίμηση για την παρουσίαση του Golf R400 είναι αυτό να εμφανιστεί το Σεπτέμβριο, στην έκθεση της Φρανκφούρτης, με τις πωλήσεις να ξεκινάνε από τη νέα χρονιά. Όπως και να έχει, η κατηγορία των… superhatch αποκτά έναν ακόμα διεκδικητή του τίτλου που, στα χαρτιά τουλάχιστον, έχει τη δυνατότητα να τους κοιτάξει όλους στα μάτια.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!