NEA

Τεχνική ανάλυση για το Honda NSX

Honda NSX technical analysis (2)

Το νέο NSX θα είναι ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά supercar που θα κυκλοφορήσουν στο προσεχές μέλλον…

NSX Powertrain - Top ViewΣτην αμερικανική αγορά περιμένουν πως και πως το νέο Honda NSX (ή Acura για την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού), και αυτό διότι υπάρχει η πεποίθηση πως πληρώνουν λιγότερα (περίπου 200.000 δολάρια) για να πάρουν περισσότερα από ένα εντυπωσιακό supercar. Πρόσφατα, η Honda έδωσε στην δημοσιότητα μερικές φωτογραφίες γύρω από την τεχνολογία του κεντρομήχανου NSX με το πολυσύνθετο πλαίσιο, τον twin-turbo V6 ξηρού κάρτερ με το 9άρι διπλόδισκο κιβώτιο και το τρίο των ηλεκτροκινητήρων με τις μπαταρίες li-ion (λιθίου-ιόντων).

Honda NSX technical analysis (4)Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το πολυσύνθετο πλαίσιο που συνδυάζει διάφορα υλικά ανάλογα με το μέγεθος και το είδος της καταπόνησης. Για παράδειγμα, το πάτωμα είναι από ανθρακονήματα, ενώ το υπόλοιπο χωροδικτύωμα συνδυάζει στο μεγαλύτερο μέρος του αλουμίνιο με χάλυβα (κυρίως στις κολόνες) και άλλα υλικά που συνδέονται με μία νέα τεχνική (σ.σ. η σύνδεση των μερών του πλαισίου διασφαλίζει υψηλό βαθμό δυσκαμψίας, όπως έχουμε γράψει για μία νέα τεχνική στο πλαίσιο της C-Class).

Honda NSX technical analysis (13)Φυσικά η αεροδυναμική είναι ένα από τα πεδία που οι Ιάπωνες έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα (εξελίχθηκε στο Οχαίο σε αντίθεση με το σύστημα πρόωσης που εξελίχθηκε στην Ιαπωνία) και χάρη στην σχεδίαση του πατώματος παράγεται τόσο αρνητική άντωση (κάθετο αεροδυναμικό φορτίο) που δεν απαιτείται κάποια μεγάλο αεροδυναμικό βοήθημα. Υπάρχουν 10 απαγωγείς θερμότητας και εισαγωγές αέρα για την ψύξη των ηλεκτροκινητήρων, τον V6 και την μετάδοση.

Honda NSX technical analysis (8)H διάταξη του συστήματος πρόωσης μας παραπέμπει σε εκείνη της Porsche 918 Spyder, με την διαφορά βέβαια πως το γερμανικό μοντέλο κοστίζει κοντά στο ένα εκατομμύριο δολάρια (πλέον έχουν πωληθεί όλα). Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο κέντρο, κατά τον διαμήκη άξονα, ενώ το κιβώτιο είναι ενσωματωμένο με τον έναν ηλεκτροκινητήρα κινώντας συνδυαστικά τους πίσω τροχούς. Ο εν λόγω ηλεκτροκινητήρας δίνει έξτρα boost, επιβραδύνει σε ρόλο γεννήτριας ανακτώντας ενέργεια για την μπαταρία και ομαλοποιεί την μετάδοση.

Honda NSX technical analysis (11)Οι άλλοι δύο ηλεκτροκινητήρες στο εμπρός μέρος βελτιώνουν την πρόσφυση προσφέροντας χαρακτηριστικά torque vectoring. Αυτό επιτυγχάνεται με την εφαρμογή ανάλογης ροπής στους τροχούς (ακόμη και «αρνητική» αν χρειαστεί σαν τροχοπέδη π.χ. στον τροχό σε μία κλειστή εσωτερική στροφή), ενώ η κρεμαγέρα μεταβλητής σχέσης προσφέρει την απαιτούμενη ακρίβεια. Μετά την σχετική μας ανάλυση αναμένουμε ακόμη περισσότερες φωτογραφίες και τα πρώτα βίντεο, ενώ προς το παρόν η Honda δεν έχει ανακοινώσει την ισχύ/ροπή του NSX, μήτε το 0-100 και την τελική. Για αυτό μείνετε δικτυωμένοι στο πιο αγαπημένο σας καρότο, το caroto.gr!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!