ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δ(εν) Ε(χετε) Η(λεκτρικό); Αγοράστε από ένα Tesla Powerwall!

tesla_powerwall_official (4)

H Tesla “απειλεί” το μονοπώλιο στις αγορές ηλεκτρισμού ανά χώρα, λανσάροντας από το καλοκαίρι το Powerwall που θα αποθηκεύει ενέργεια και θα κοστίζει από 3.000 δολάρια…

tesla_powerwall_official (1)Ο Elon Musk, ο γνωστός ιδιοκτήτης της Tesla, αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητες της εταιρίας του πέρα από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρουσιάζοντας μία απλή στην σύλληψή της ιδέα. Ποια είναι αυτή; Η μονάδα Powerwall που θα αποθηκεύει ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειες (π.χ. τα φωτοβολταϊκά) η οποία στη συνέχεια θα καλύπτει τις ανάγκες ενός νοικοκυριού. Με τον τρόπο αυτό θα επιτυγχάνεται η αποδέσμευση από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και οικονομία.

tesla_powerwall_official (3)Στην ουσία πρόκειται για μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 7 kWh ή 10 kWh και κόστος στα 3.000 και 3.500 δολάρια αντίστοιχα. Τα πρώτα Powerwall θα μπορούν να τοποθετηθούν αμέσως μετά το καλοκαίρι στις ΗΠΑ, ενώ για αυξημένες απαιτήσεις η Tesla θα παρέχει και σούπερ μπαταρίες Powerpacks με χωρητικότητα από 100 kWh έως και 10 MWh και κόστος από 25.000 δολάρια. «Με 160 εκατομμύρια Powerpacks μπορεί να ηλεκτροδοτηθεί όλη η Αμερική, ενώ με 2 δις Powerpacks όλος ο πλανήτης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πολύς Elon Musk.

tesla_powerwall_official (2)Πάντως, η όλα ιδέα μπορεί να απαλλάσσει από την… ΔΕΗ, αλλά δεν ακούγεται και τόσο συμφέρουσα αν αναλογισθεί κανείς το κόστος του Powerwall και των φωτοβολταϊκών, ενώ θα έχετε προσέξει πόσο μεγάλη είναι επιβάρυνση π.χ. από δημοτικά τέλη και λοιπούς φόρους σε σχέση με το νετ κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας. Εσείς τι λέτε;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!