NEA

Η Mercedes-Benz θέλει το δικό της… ΤΤ!

Mercedes-Benz-A-Class_2013_1000

Προς τα τέλη της δεκαετίας η γερμανική εταιρία σχεδιάζει να λανσάρει μία κουπέ εκδοχή της A-Class με τούρμπο δίλιτρο κινητήρα και ισχύ περίπου στα 400 άλογα!

Τρίθυρη εκδοχή της A-Class δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει! Τουλάχιστον με την έννοια που ορίζεται μία τέτοια περίπτωση, καθώς η Mercedes-Benz έχει ήδη δρομολογήσει την εξέλιξη και παραγωγή ενός entry-level κουπέ μοντέλου που θα βασίζεται στην πλατφόρμα MFA και θα τοποθετείται ανάμεσα στα Audi TT και BMW 2. Σχεδιαστικά, θα ακολουθηθεί η ίδια οδός με την GT4 και αρκετά στοιχεία θα παραπέμπουν στην AMG GT, ενώ το εσωτερικό διάταξης 2+2 θα βασίζεται στο νέο της επόμενης πεντάθυρης γενιάς A-Class που θα δούμε προς το 2018.

Αν τελικά δοθεί το πράσινο φως η κουπέ εκδοχή θα ακολουθήσει ένα χρόνο αργότερα και στην κορυφαία AMG έκδοση θα εξοπλίζεται με αναβαθμισμένη εκδοχή του δίλιτρου τετρακύλινδρου που θα αποδίδει περίπου 400 άλογα με το 0-100 να πετυχαίνεται κάτω από τα 4,5 sec, σύμφωνα με το βρετανικό Autocar. Φυσικά, πέρα από την ισχυρότερη τετρακίνητη έκδοση θα υπάρξουν και μικρότερες προσθιοκίνητες με 1.600άρια μοτέρ. Πάντως, ο ισχυρός άνδρας της Daimler, o Dieter Zetsche, επιθυμεί διακαώς ένα βασικό κουπέ που αφενός θα πετάξει το γάντι στις Audi και BMW, ενώ αφετέρου θα εισάγει την Mercedes σε ένα νέο πεδίο αγοράς…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!