NEA

Νέο Toyota Prius το 2016, τέλος για το plug-in το καλοκαίρι

TOYOTA-PRIUS-PLUG-IN-ENDS-1

Οι Ιάπωνες εξελίσσουν ήδη την επόμενη γενιά Prius που θα παρουσιασθεί με καθυστέρη το 2016, ενώ έγινε γνωστό πως τον Ιούνιο θα τερματισθεί η παραγωγή της plug-in υβριδικής έκδοσης…

toyota prius phev (1)«Οι μηχανικοί της Toyota εργάζονται σκληρά στην εξέλιξη της επόμενης γενιάς Prius» δήλωσε ο υπεύθυνος πωλήσεων στις ΗΠΑ Nathan Kokes. Και αυτό διότι τα πράγματα δεν είναι όπως πριν από μερικά χρόνια όπου κατά μία έννοια η Toyota μονοπωλούσε το ενδιαφέρον στο υβριδικό πεδίο.

Πόσω μάλιστα σε μία εποχή που τον πρώτο λόγο έχουν τα ηλεκτρικά και τα ηλεκτροϋβριδικά και για αυτό το νέο Prius, πέρα από τον δεδομένο υβριδικό του χαρακτήρα θα πρέπει να έχει προχωρημένα PHEV χαρακτηριστικά. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερες μπαταρίες και ηλεκτροκίνητη αυτονομία τουλάχιστον για 50-60 km, καθώς και γρήγορη φόρτιση και στη πρίζα (η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης θα ήταν ένα καλός τρόπος προβολής του πρωτοπόρου υβριδικού της Toyota).

toyota prius phev (2)Το σύστημα πρόωσης του υπάρχοντος Prius plug-in Hybrid αποτελείται από έναν τετρακύλινδρο βενζίνης 1.800 cc και 99 PS, έναν ηλεκτροκινητήρα 82 PS -συνδυαστική ισχύς 136 ίππων- καθώς και μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου 4,4 KWh. Η μέση κατανάλωσή του είναι της τάξης των 2,1 lt/100 km, με 49 g CO2/km, ενώ το Prius PHEV κατέχει και το ρεκόρ του πιο οικονομικού αυτοκινήτου στο Nürburgring.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!