NEA

Πράσινο φως για τις νέες Porsche 718 & 818

PORSCHE-718-818 (2)

H γερμανική εταιρία προετοιμάζεται για το λανσάρισμα της ολοκαίνουργιας Pajun που θα τοποθετείται κάτω από την Panamera και θα διαθέτει ηλεκτρική αλλά και fuel cell έκδοση!

PORSCHE-718-818 (1)Η Porsche βρίσκεται στα πρώτα στάδια της εξέλιξης της Pajun που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους το 2018 και για την εμφάνιση της νέας «baby-Panamera» μια πρώτη εικόνα μας δίνει ο γνωστός Theophilus Chin. Θα βασίζεται στο πλαίσιο eMSB όπου το γράμμα «e» σηματοδοτεί πως θα υπάρξει και ηλεκτρική έκδοση που πιθανότατα θα ονομάζεται 718 και θα κοντραριστεί με αντίστοιχα μοντέλα της Tesla καθώς και με την BMW 5. Η 718 θα έχει αυτονομία στα 300-400 km και οι μπαταρίες θα βρίσκονται στο κέντρο του αμαξώματος και κάτω από τα καθίσματα. Πέρα από την 718 θα υπάρξει και η 818 με τεχνολογία fuel cells και τις δεξαμενές υδρογόνου να τοποθετούνται αντί των μπαταριών στην περίπτωση της 718.

PORSCHE-718-818 (3)Προκειμένου είτε οι μπαταρίες είτε τα ρεζερβουάρ να προστατεύονται το πλαίσιο θα είναι ακόμα πιο άκαμπτο, ενώ παράλληλα η Porsche έχει πατεντάρει τη λεγόμενη «impact-plate». Πρόκειται για μια ενισχυτική δοκό που τοποθετείται μεταξύ των μπαταριών ή των ρεζερβουάρ και από το ένα μαρσπιέ στο άλλο. Στην 718 οι δύο ηλεκτροκινητήρες θα βρίσκονται πίσω, ακριβώς όπως στο Audi R8 e-tron, ενώ το μόνο ερώτημα που προκύπτει είναι που θα χωρέσει στο μήκους 4,60 μέτρων αμάξωμα και ο συμβατικός κινητήρας της plug-in υβριδικής έκδοσης. Ναι, σαφώς και θα υπάρχει και μία πιο ανεξάρτητη από την πρίζα και το υδρογόνο υβριδική εκδοχή της Pajun, περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές με τον καιρό…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!