NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σημαντικές αλλαγές στη γκάμα των κινητήρων της BMW

BMW_TwinPower_Turbo_diesel

Αυτό το καλοκαίρι η Βαυαρική εταιρία σκοπεύει να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το θερμόμετρο, με τα νέα μηχανικά σύνολα που ετοιμάζεται να λανσάρει στη γκάμα της.

Η αρχή θα γίνει με το νέο τρικύλινδρο σύνολο των 1.5 λίτρων, που θα εξοπλίσει τη νέα Σειρά 1 στην έκδοση 118i, τον προσεχή Ιούλιο. Με συνολική ισχύ 136 ίππων, θα προσφέρει στο αυτοκίνητο επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 8,5 δλ. και μέση κατανάλωση 5-5,4 λίτρα/100 χλμ.

Την ίδια περίοδο θα εμφανιστεί και η Σειρά 2, στα αμαξώματα Coupe και Convertible, με δύο νέα diesel σύνολα. Πιο συγκεκριμένα αναφερόμαστε στη 218d, με 150 ίππους και στη 225d των 224 ίππων. Παράλληλα, η ανοικτή έκδοση θα αποκτήσει για πρώτη φορά και τετρακίνητη εκδοχή, με τη Μ235I xDrive Convertible των 326 ίππων, που διατηρεί το γνωστό εξακύλινδρο σύνολο.

Ακολουθεί η Σειρά 2 GranTourer, που θα αποκτήσει 3 νέους κινητήρες. Ένα τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων και 102 ίππων, για την έκδοση 216i, ένα ανάλογου κυβισμού μοτέρ diesel με 95 ίππους, για την 214d και ένα τετρακύλινδρο diesel με ισχύ 190 ίππων, που θα εφοδιάζει τη 220d.

Περνώντας στη Σειρά 3, μέσα στο καλοκαίρι θα δεχτεί και αυτή μία τόνωση στο δυναμισμό των εκδόσεών της. Πιο συγκεκριμένα, η 318d GranTurismo θα αποκτήσει 7 επιπλέον ίππους, φτάνοντας πλέον τους 150, ενώ η 320d GranTurismo θα ανέλθει στους 190 ίππους. Οι ίδιες ακριβώς αλλαγές θα εφαρμοστούν και στις 418d GranCoupe και 420d Convertible.

Για το τέλος αφήσαμε την ισχυρότερη έκδοση του τετρακύλινδρου diesel συνόλου, που θα τοποθετηθεί στην Χ5 τον Αύγουστο. Αυτό θα αποδίδει 231 ίππους ισχύος και 500 Nm ροπής, χαρίζοντας στις sDrive25d και xDrive25d επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,7 δευτερόλεπτα.

Σαν κερασάκι, η BMW ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει στις Σειρές 3 και 4 ένα νέο σύστημα πλοήγησης, καθώς και ένα νέο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης. Για τη Ζ4 θα προσφέρει 2 νέους χρωματισμούς, καθώς και ένα βιβλίο οδηγιών, με τη μορφή application για smartphones.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!