NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

IntelliLux LED Martix για το επόμενο Opel Astra

Opel-IntelliLux-LED

H Opel ανακοίνωσε ότι η επόμενη γενιά του Astra, που θα παρουσιαστεί τον προσεχή Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη, θα φέρει ένα νέο σύστημα φωτισμού, IntelliLux LED Martix.

Βασιζόμενη σε μία νέα τεχνολογική προσέγγιση, η Γερμανική εταιρία έχει τοποθετήσει σε κάθε φωτιστικό σώμα του νέου Astra οκτώ αυτόνομες, ισχυρές μονάδες LED. Αυτές είναι σε θέση να ρυθμίζουν την εστίαση και τη διάχυση του φωτός, ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης.

Opel-IntelliLux-LED-2Έτσι, σε περίπτωση που το αυτοκίνητο βγει από την πόλη και ξεκινήσει να κινείται σε μη κατοικημένες περιοχές, οι προβολείς ενεργοποιούνται αυτόματα, ώστε να προσφέρουν τον καλύτερο δυνατό φωτισμό. Όταν πάλι η εμπρόσθια κάμερα του οχήματος εντοπίσει κάποιο κινούμενο όχημα, αυτομάτως δίνει την εντολή ελέγχου της κατεύθυνσης της δέσμης του φωτός, έτσι ώστε να μην στραβώνει τον προπορευόμενο ή αντίθετα ερχόμενο οδηγό. Για την ακρίβεια, δεν αλλάζουν διεύθυνση τα LED. Αυτά είναι σταθερά τοποθετημένα και απλά σβήνουν, ώστε να μην ενοχλούν με τη λάμψη τους.

Σύμφωνα με μελέτες της εταιρίας, ένας οδηγός που κινείται σε σκοτεινό δρόμο, με ταχύτητα 80 χλμ./ώρα έχει τη δυνατότητα να διακρίνει αντικείμενα στο δρόμο 30 με 40 μέτρα μακρύτερα με το νέο σύστημα προβολέων, έναντι των συμβατικών που χρησιμοποιούν λαμπτήρες αλογόνου και xenon. Αυτό του δίνει περίπου 1,5 επιπλέον δευτερόλεπτο να αντιδράσει, χρόνος που μπορεί να αποβεί σωτήριος.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!