NEA

Google: 11 ατυχήματα από αυτόνομα οχήματα

Lexus-RX450h-google

Η ανακοίνωση ήρθε από τα πιο επίσημα χείλη, του Chris Urmson, διευθυντή του προγράμματος αυτόνομης οδήγησης. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι όπως τα φαντάζεστε…

Τι σημαίνει αυτό; Κατανοώντας τις όποιες ανησυχίες και αμφιβολίες για ένα όχημα που κινείται χωρίς οδηγό -στο πλαίσιο της γνωστής τεχνολογίας της αυτόνομης οδήγησης-, εύλογα μπορεί κανείς να σκεφτεί αρκετά πράγματα που μπορεί να πάνε στραβά. Μηχανικές αστοχίες, προβλήματα νεότητας και διάφορα άλλα σενάρια μπορούν να αποτελέσουν ένα καλό εφιάλτη για κάποιον που κάθεται στο πίσω κάθισμα ενός ανεξέλεγκτου οχήματος…

Η δήλωση, ωστόσο, του Urmson ήρθε να επιβεβαιώσει ακριβώς το αντίθετο. Έχοντας ήδη περάσει 6 χρόνια δοκιμών, στα οποία έχουν διανυθεί 1,7 εκ. μίλια (σχεδόν 3 εκ. χιλιόμετρα), τα αυτοκίνητα της Google ενεπλάκησαν σε μόλις 11 ατυχήματα, από τα οποία σε κανένα δεν έφταιγαν τα ίδια! Μάλιστα κανένα από αυτά δεν ήταν σοβαρό και κανένα δεν είχε απώλειες ή έστω τραυματισμούς. Τα 8 από τα 11 αυτά περιστατικά έγιναν σε δημόσιους δρόμους, όπου άλλα αυτοκίνητα έπεσαν πάνω τους.

Αναφορικά με το στόλο της Google, αποτελείται από 23 ειδικά διαμορφωμένα Lexus RX 450h, για τα οποία ο Urmson πλέκει το εγκώμιο. «Ένα αυτόνομα κινούμενο όχημα υπερέχει ενός οδηγού σε θέματα οδικής ασφάλειας. Με 360 μοίρες ορατότητα και 100% προσοχή σε όλες τις κατευθύνσεις, πάντα! Οι νεότεροι αισθητήρες που χρησιμοποιούμε μπορούν να ανιχνεύσουν άλλα οχήματα, ποδηλάτες και πεζούς σε απόσταση σχεδόν δύο γηπέδων ποδοσφαίρου».

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!