ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δουλεύουν φουλ τα ραντάρ στην Βρετανία

SPEED-CAMERAS-GB-1

Μπορείτε να υποθέσετε πόσο είναι το ποσό που εισέπραξε το βρετανικό κράτος από μόλις 15 κάμερες ελέγχου για τα όρια ταχύτητας;

Ίσως μετά τις ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να είναι η χώρα με τις περισσότερες κάμερες ασφαλείας στον κόσμο και οι δρόμοι της δεν αποτελούν την εξαίρεση. Και μπορεί ο βασικός λόγος για τη χρήση των καμερών να είναι η αστυνόμευση και η ασφάλεια, αλλά από την άλλη κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει και την εισπρακτική διάσταση της χρήσης (κάτι που φυσικά ισχύει για όλες τις χώρες).

Χαρακτηριστικό είναι πως από μόλις 15 μη μόνιμες κάμερες ελέγχου της ταχύτητας που τοποθέτησαν σε σημεία των αυτοκινητοδρόμων τους που εκτελούνται έργα ή που υπάρχουν όρια ταχύτητας, εισπράχτηκαν σε μόλις 18 μήνες 6,5 εκατομμύρια ευρώ! Οι παραβάτες ήταν συνολικά 77.666, ενώ ενδιαφέρον έχει η άποψη του προέδρου των βρετανών οδηγών που είπε πως «πιστεύαμε πως η χρήση καμερών θα χαλάρωνε λίγο, μιας και δεν αυξήθηκε ο αριθμός των ατυχημάτων». Από την άλλη ο εκπρόσωπος τύπου των Βρετανικών Αυτοκινητοδρόμων είπε πως «ένας μικρός αριθμός οδηγών τρέχει υπερβολικά σε σημεία που γίνονται έργα, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τους άλλους οδηγούς όσο και του εργαζόμενους μας».

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!