ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι μνημεία κρύβει το Τατόι;

TATOI-CARS-

Τα αυτοκίνητα του τέως βασιλιά που έχουν απομείνει στο Τατόι χαρακτηρίστηκαν ως μνημεία καθώς συνδέονται με σημαντικά γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας…

Στα πρώην Βασιλικά κτήματα στο Τατόι έχουν απομείνει 10 αυτοκίνητα –τα περισσότερα και πιο σπάνια, όπως π.χ. μια BMW 507, είχαν φύγει στο εξωτερικό το 1992 με 1993 μετά από απόφαση ευρωπαϊκού δικαστηρίου- τα οποία κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων χαρακτηρίστηκαν ως μνημεία.

Μεταξύ των αυτοκινήτων περιλαμβάνονται δύο Rolls Royce που η πρώην βασιλική οικογένεια χρησιμοποιούσε στις επίσημες εμφανίσεις της -οι φήμες θέλουν στη θέση της Emily να υπάρχει ο Ηρακλής- κάποια αμερικάνικα μοντέλα, ένα φορτηγό Mercedes, δύο οχήματα μεταφοράς προσωπικού, ένα ανοιχτό Fiat σε στυλ buggy με καθίσματα από μπαμπού -για την παραλία θα το είχαν- καθώς και δύο ηλεκτροκίνητα τρίκυκλα, προφανώς για τις μετακινήσεις μεταξύ των κτιρίων του κτήματος. Τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα αυτά φυλάσσονται στο κτίριο του Βουστασίου.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!