ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ford & Toyota συνεργάζονται και… διασυνδέονται!

ford toyota new platform (2)

Οι δύο κατασκευαστές θα συνεργαστούν για να ετοιμάσουν μία κοινή πλατφόρμα διασύνδεσης για τα μελλοντικά μοντέλα τους…

ford toyota new platform (1)Οι εξελίξεις στον ψηφιακό κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας τρέχουν ραγδαία. Πρόσφατα, οι γερμανικές premium εταιρίες συνασπίστηκαν προκειμένου να περιορίσουν την είσοδο της Google με το Android Auto και της Apple με το CarPlay, με στόχο την εξαγορά των χαρτών της Nokia για την χρήση τους στην αυτόνομη οδήγηση καθώς και στην διασύνδεση των smartphones.

Στην ίδια λογική αναμένεται να κινηθούν και άλλες εταιρίες, όπως οι Ford και Toyota, οι οποίες θα συνεργαστούν μεταξύ τους, με στόχο λογισμικό για την καλύτερη ενσωμάτωση των smartphones στα μοντέλα τους. Σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές, η Toyota έχει ήδη ανακοινώσει πως δεν θα χρησιμοποιήσει τα λογισμικά Android Auto ή Apple CarPlay, αλλά την τεχνολογία SDL (SmartDeviceLink) της Ford που θα περάσει σε μελλοντικά μοντέλα Toyota και Lexus.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!