ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αυτόνομη οδήγηση από τη Mercedes [vid]

Με ένα αρκετά ενδιαφέρον video η γερμανική εταιρία επιδιώκει να μας μυήσει σε μία νέα γενιά τεχνολογιών και συστημάτων, που θα αντικαταστήσουν το ρόλο του οδηγού.

mercedes_autonomous_drΑυτά ήδη έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια να διατίθενται δειλά σε διάφορα μοντέλα παραγωγής. Πλησιάζει όμως η ώρα που δεν θα έχουν απλά ρόλο υποστηρικτικό του οδηγού, όπως τον έλεγχο της σήμανσης ή το αυτόματο φρενάρισμα, σε μία ανάγκη. Θα είναι πλέον εξελιγμένα σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούν να εγγυηθούν αυτόνομες μετακινήσεις σε κάθε είδους δρόμο, μέρα και νύχτα, με μεγαλύτερη ασφάλεια από ότι αν καθόταν ένας έμπειρος οδηγός πίσω από το τιμόνι.

Στην προκειμένη περίπτωση αφηγητής στο video είναι Rald Herrtwich, της Mercedes-Benz Autonomous Driving Team. Με ένα διαδραστικό τρόπο και με απλή γλώσσα μας εξηγεί τι είδους αισθητήρες θα φέρουν τα αυτόνομα οχήματα, τι παραμέτρους εξετάζουν αλλά και τι άλλο θα πρέπει να περιμένουμε αργότερα, σε αυτό τον τομέα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!