ΑΓΩΝΕΣ

Είναι η χρονιά της Porsche το φετινό Le Mans;

lemans2015-grid1200

Ο Mark Webber άλλοτε οδηγός της F1 ήταν ταχύτερος όλων για λογαριασμό της Porsche στις πρώτες δοκιμές του θρυλικού 24ωρου αγώνα αντοχής που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στη Γαλλία.

Μάλιστα ο χρόνος του Αυστραλού ήταν ταχύτερος απ’ αυτόν της περσινής pole position (Toyota, Kazuki Nakajima). Πέρα από την Porsche υπάρχει η Audi μάλιστα ο Duval ήταν μέσα στην πρώτη 3αδα των χρόνων στα ελεύθερα. Η πρωταθλήτρια στο WEC (World Endurance Championship) Toyota είδε τον Davidson με το TS040 που φέρει το Νο 1 να περιορίζεται εκτός εξάδας όντας 3 sec πιο πίσω από τον Webber.

Απογοήτευση για τη Nissan καθώς τα Nismo GTR βρέθηκαν εκτός 10αδας και υστερούσαν 19sec από το ρυθμό της Porsche στο γύρο. Είναι χαρακτηριστικό πως το KCMG’s Orega-Nissan 05 του Richard Bradley που ήταν ταχύτερο στην κλάση LMP2 βρέθηκε μπροστά από τα τρία Nissan της κορυφαίας κατηγορίας LMP1. Τα αυτοκίνητα της κατηγορίας LMP1 είναι υβριδικά με απόδοση πάνω από 1000PS με συνδυασμό ηλεκτροκινητήρα και βενζινοκινητήρα (3.0lt, V6).

Στην κατηγορία GTE όπου η Ford ανακοίνωσε την επιστροφή της το 2016 κυριάρχησε εύκολα η Aston Martin στα χέρια του Πορτογάλου Pedro Lamy.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!