ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Mercedes-Benz θα προσφέρει οικιακό ρεύμα!

mercedes-benz-energy-storage-system_100514234_h

Μετά την Tesla και το Powerwall, η γερμανική εταιρία παρουσιάζει την δική της εκδοχή απεξάρτησης… από την ΔΕΗ!

mercedes-benz-energy-storage-system_100514230_hΌπως και στην περίπτωση της οικιακής μπαταρία της Tesla, ο όμιλος Daimler –που μέχρι πρότινος συνεργαζόταν με την αμερικανική εταιρία- θα προσφέρει σταθερές μπαταρίες που θα φορτίζουν από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Daimler δεν έχει ακόμα ανακοινώσει την τιμή της μπαταρίας της, που θα κυκλοφορήσει με το αστέρι της Mercedes, αλλά οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι αισθητά πιο χαμηλή από τις 3.500€ που κοστίζει η αντίστοιχη της Tesla.

mercedes-benz-energy-storage-system_100514233_hΟυσιαστικά, πρόκειται για εξελιγμένες μπαταρίες που χρησιμοποιούνται και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αποθηκεύουν ενέργεια έως 20 kWh για την κάλυψη οικιακών ή επαγγελματικών απαιτήσεων σε ρεύμα. Αυτή η τιμή πετυχαίνεται με την ένωση 8 στοιχείων 2,5 kWh και είναι διπλάσια από αυτή της Tesla.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!