ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Rosenbauer Panther, ένα πυροσβεστικό με τελική στα 135 km/h!

H αυστριακή εταιρεία Rosenbauer έχει να παινεύεται πως έχει κατασκευάσει ένα από τα ταχύτερα πυροσβεστικά οχήματα στον κόσμο!

Rosenbauer-Panther (6)Το Panther δεν είναι ένα συνηθισμένο πυροσβεστικό όχημα καθώς θα μπορούσε να τα «ρίξει» σε αρκετά σπορ μοντέλα. Τουλάχιστον σε ότι αφορά στην επιτάχυνση και για τα πρώτα μέτρα, μιας και στην κορυφαία εκδοχή του Panther την κίνηση αναλαμβάνουν δύο θηριώδεις Caterpillar των 15.200 cc από 630 PS έκαστος. Με τόση ισχύ το τέρας των 52 τόνων δεν δυσκολεύεται να αγγίξει την τελική των 135 km/h, ενώ από το συνολικό βάρος οι 19 τόνοι αφορούν σε επιβραδυντικό υγρό που μπορεί να ψεκαστεί προς το στόχο από απόσταση 90 μέτρων.

Rosenbauer-Panther (2)Ο χρόνος εκκίνησης ψεκασμού είναι μόλις 2 λεπτά, μέχρι δηλαδή να ανεβάσουν πίεση αντλίες του Panther με δυνατότητα πλήρωσης 9.000 lt/min. Φυσικά, τα πάντα στο υπερσύγχρονο Panther ελέγχονται ηλεκτρονικά από συστήματα τελευταίας γενιάς, ενώ ο έλεγχος του βραχίονα ψεκασμού γίνεται μέσω joystick. Εδώ να πούμε πως τα Panther χρησιμοποιούνται κυρίως σε μεγάλα αεροδρόμια ανά τον κόσμο και προκειμένου να φτάνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορο στο σημείο δράσης τους έχουν πολύ καλές δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου και πανίσχυρους κινητήρες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!