ΑΓΩΝΕΣ

GP Αυστρίας: Στην έδρα των Ταύρων!

I

Οι Red Bull δεν έχουν ελπίδα διάκρισης στον εντός έδρας αγώνα όπου κατεβαίνουν με στόχο να βαθμολογηθούν. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στο βάθρο θ’ ανέβουν οι Hamilton, Rosberg, Vettel. Απειλή για τη Ferrari, η αναβαθμισμένη Williams στα χέρια του Μπότας.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1, συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο με τον 8ο αγώνα το Αυστριακό GP. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Red Bull Ring, πέρυσι είχε μεγάλη απήχηση στον κόσμο, κυρίως λόγω των παράπλευρων event που οργάνωσε η Red Bull. Φέτος υπάρχει έντονος προβληματισμός για την ποιότητα του θεάματος που προσφέρει η F1, είναι χαρακτηριστικό πως σε όλους τους αγώνες έως σήμερα βρίσκονται στο βάθρο οι Hamilton και Rosberg. Στους πέντε από τους επτά μαζί τους ήταν ο Vettel, μια φορά στο Μπαχρέιν ανέβηκε στο βάθρο ο Raikkonen – η μοναδική από τότε που επέστρεψε στη Ferrari – ενώ στον τελευταίο αγώνα βρέθηκε στο τρίτο σκαλί ο Bottas με τη Williams.

Στον Καναδά στον προηγούμενο αγώνα είχαμε επτά από τα οχτώ μονοθέσια που χρησιμοποιούν μονάδα ισχύος Mercedes στη βαθμολογούμενη 8αδα, είναι εξαιρετικά πιθανό στην Αυστρία να βρίσκονται και τα οχτώ εντός δεκάδας μαζί με τις δυο Ferrari. Σ’ αυτό το πλαίσιο ο στόχος των Red Bull Renault με τους Ricciardo και Kvyat να μπουν στους βαθμούς εντός έδρας φαντάζει δύσκολος χωρίς όμως να αποκλείεται ειδικά αν κάποιοι από τους οδηγούς με μονάδα ισχύος Mercedes αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

08-Austrian-Preview-pirelli-infographic640tallΤο Αυστριακό GP βρίσκονταν στο πρόγραμμα της Formula1 μέχρι το 2003 στο Α1 Ring. Από τότε πέρασαν 12 χρόνια, η πίστα ανακαινίστηκε και πέρυσι επέστρεψε στο πρόγραμμα ως Red Bull Ring, πρόκειται για τον 8ο αγώνα στο φετινό πρωτάθλημα. Ο τελευταίος νικητής, αγώνα F1, επί Αυστριακού εδάφους στην πρότερη εκδοχή του αγώνα είναι ο άτυχος Michael Schumacher που είχε κερδίσει τότε με τη Ferrari. Πέρυσι κέρδισε επίσης ένας Γερμανός ο λόγος για το Nico Rosberg που πήρε τη νίκη με Mercedes. Πολυνίκης στην Αυστρία είναι ο Prost με 3 νίκες (1983, 1985, 1986) ενώ από τους εν ενεργεία πιλότους δεν έχει κερδίσει κάποιος εκτός του Rosberg.

Το πρώην Α1 νυν Red Bull Ring έχει φιλοξενήσει από το 1997 μέχρι και το 2003, επτά από τα 26 Αυστριακά GP. Παλαιότερα ως Όστερινγκ είχε φιλοξενήσει άλλα 18. H πίστα αγοράστηκε και ανακαινίστηκε από τη Red Bull το 2011 και ξαναβρήκε τη θέση της στο καλεντάρι. Μάλιστα ο βαθύπλουτος Αυστριακός ιδιοκτήτης της Red Bull, Dietrich Mateschitz, έχει αναλάβει και το κόστος διοργάνωσης του αγώνα στην πατρίδα του.

Η διαδρομή των 4.3km βρίσκεται σ’ ένα οροπέδιο των Αυστριακών Άλπεων στην περιοχή της Στυρίας. Έχει τέσσερις ευθείες, οι δυο εξ αυτών μεγάλες και 9 στροφές όλες αργές ή πολύ αργές. Η πρόσφυση και τα εγκάρσια φορτία προκαλούν μέσες προς υψηλές καταπονήσεις στα ελαστικά ειδικά στις στροφές πέντε και έξι. Όλα τα δυνατά σημεία φρεναρίσματος είναι σε ανηφόρα, αυτό δυσκολεύει τα προσπεράσματα γιατί οι αποστάσεις πέδησης είναι μειωμένες. Οι μηχανικοί αναμένεται να σετάρουν τα μονοθέσια με μέγιστη κλίση στις αεροτομές για καλύτερο κράτημα στις στροφές θυσιάζοντας μέρος της τελικής ταχύτητας στην ευθεία.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!