ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

H Ferrari αναπαλαιώνει το αυτοκίνητο του Porfirio Rubirosa

FERRARI-500-MONDIAL-SPYDER-PF-PORFIRIO-RUBIROSA-1

Το ειδικό τμήμα Ferrari Classiche τελείωσε έγκαιρα για το Concours d’Elegance στο Pebble Beach την αναπαλαίωση μιας μπλε 500 Mondial Spyder PF του 1954…

Εδώ δεν μιλάμε για μία τυχαία 500 Mondial, αλλά για αυτή του Porfirio Rubirosa. Του διεθνούς φήμης play boy με καταγωγή από τη Δομινικανική Δημοκρατία, ο οποίος είχε κατά καιρούς σχέση με μερικές από τις πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου στην εποχή του. Και διάσημες, όπως, μεταξύ άλλων, οι Marilyn Monroe, Ava Gardner, Rita Hayworth, Veronica Lake, Kim Novak, Eva Peron and Zsa Zsa Gabor.

Ο Porfirio Rubirosa μετείχε με την 500 Mondial Spyder PF και σε έναν και μοναδικό αγώνα, αυτόν της Santa Barbara το Σεπτέμβριο του 1954, όπου και τερμάτισε 8ος γενικής και 2ος στην κατηγορίας του. Στο τέλος της ίδιας χρονιάς η Ferrari πουλήθηκε στο Αμερικανό John von Neumann, ο οποίος κέρδισε μαζί της δύο αγώνες στη Santa Barbara το 1955, μετά στην Pomona και πάλι στη Santa Barbara το 1956. Παράλληλα την έδινε και σε άλλους οδηγούς. Μεταξύ των οποίων και ο μετέπειτα πιλότος της Φόρμουλα 1 Richie Ginther και ο πασίγνωστός Phil Hill. Θαυμαστής της συγκεκριμένης Ferrari και ο James Dean, που ήθελε να την οδηγήσει.

Μετά την αγωνιστική της καριέρα η Ferrari 500 Mondial Spyder PF του Porfirio Rubirosa έγινε φυσικά συλλεκτική, άλλαξε αρκετές φορές ιδιοκτήτη για να καταλήξει στα χέρια του Καλιφορνέζου Tom Peck, ο οποίος την έστειλε στο Ferrari Classiche Department για πλήρη αναπαλαίωση και τοποθέτηση μιας καινούργιας έκδοσης του γνήσιου κινητήρα της, προκειμένου να πάρει πιστοποιητικό αυθεντικότητας και να μετέχει τον Αύγουστο στο Concours d’Elegance στο Pebble Beach. Στην περσινή διοργάνωση πρώτη είχε βγει μια Ferrari 375 MM Coupé, που κάποτε ανήκε στο διάσημο σκηνοθέτη Roberto Rossellini.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!