ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τεχνολογίες PTV Plus, Sport Chrono και PDCC από την Porsche [vid]

Ακόμα και φαινομενικά ίδια μοντέλα μπορεί να έχουν ουσιαστικές διαφορές. Με ένα αποκαλυπτικό video η Porsche έρχεται να μας αναλύσει μερικές από τις τεχνολογίες της…

porsche_technologies1Τι διαφορά μπορεί να έχει μία “απλή” 911 Carrera S, από μία άλλη, που ο ιδιοκτήτης της επένδυσε μερικά χρήματα παραπάνω σε ορισμένα έξτρα; Αν μιλάμε για χρόνους σε πίστα, η απόκλιση μπορεί εύκολα να ξεπερνά τα δύο δευτερόλεπτα στο γύρο, όχι γιατί η δεύτερη έχει μεγαλύτερη ισχύ, αλλά χάρη στα ηλεκτρονικά συστήματα με τα οποία εφοδιάζεται.

porsche_technologiesΤο παρόν video είναι αρκετά αποκαλυπτικό στον τρόπο που λειτουργούν τρία από τα συστήματα της Γερμανικής εταιρίας, το PTV Plus, το Sport Chrono και το PDCC. Το πρώτο (PTV, Porsche Torque Vectoring system) φροντίζει να ελέγχει με ακρίβεια τη ροπή που μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσα σε μία καμπή, περνώντας μεγαλύτερη ισχύ στον εξωτερικό τροχό, ώστε το αυτοκίνητο να στρίβει καλύτερα και να έχει μεγαλύτερη επιτάχυνση στην έξοδο.

Το Sport Chrono, με τη σειρά του, επεμβαίνει σε αλλαγές στη χαρτογράφηση του κινητήρα, του κιβωτίου ταχυτήτων και των αναρτήσεων. Όσο για το PDCC (Porsche Dynamic Chassis Control), ελέγχει τις διαδρομές των αναρτήσεων και περιορίζει τις κλίσεις στις στροφές. Το αποτέλεσμα και των τριών αυτών συστημάτων μπορείτε να το δείτε στα σχετικό video.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!