NEA

Off-road οδήγηση μέσω smartphone [vid]

Στο εξής η Land Rover σκοπεύει στην διάθεση συστήματος ελέγχου του περιμετρικού χώρου γύρω από το αυτοκίνητο ώστε αυτό να περνά με ασφάλεια από ιδιαίτερα δύσκολα σημεία…

Remote-controlled Range Rover Sport (2)Σε πολλές περιπτώσεις η οδήγηση εκτός δρόμου απαιτεί τον έλεγχο των σημείων γύρω από το αυτοκίνητο. Αυτό ισχύει και για τους πιο έμπειρους οδηγούς που χρειάζεται να αφήνουν το τιμόνι και να κατεβαίνουν για να ελέγξουν το πιο ασφαλές «πάτημα». Το σύστημα που παρουσίασε η Land Rover σε ένα Range Rover Sport, επιτρέπει τον τηλεχειρισμό μέσω μιας εφαρμογής smartphone και εφόσον το αυτοκίνητο αναγνωρίζει την Key- Card του χρήστη (την κάρτα που αντικαθιστά το κλειδί). Για να είναι εφικτός ο τηλεχειρισμός η απόσταση του οδηγού από το Range Rover δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 μέτρα, ενώ η ταχύτητα είναι έως 6,5 km/h.

Remote-controlled Range Rover Sport (3)Στην περίπτωση που χαθεί η επικοινωνία του smartphone- τηλεχειριστηρίου με το αυτοκίνητο το τελευταίο σταματά, ενώ το ίδιο ισχύει όταν ο οδηγός βρίσκεται πολύ κοντά. Ένα άλλο σύστημα που παρουσίασε η Land Rover είναι και το Multi Point Turn, στο οποίο το τζιπ εκτελεί αυτόματα αναστροφή. Φυσικά με πολλαπλές κινήσεις όταν ο χώρος είναι στενός, την ίδια στιγμή που οι κατάλληλοι αισθητήρες αναγνωρίζουν τόσο τα εμπόδια όσο και τους πεζούς.

Remote-controlled Range Rover Sport (1)

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!