NEA

Είναι αυτό το νέο Toyota Prius;

new toyota prius (2)

Σε μία ιστοσελίδα από την Ταιβάν αναρτήθηκαν οι φωτογραφίες  και τα σκίτσα που βλέπετε και τα οποία πιθανότατά μας δείχνουν τη νέα γενιά του Toyota Prius…

new toyota prius (3)Αν και τίποτε δεν έχει επιβεβαιωθεί πως πρόκειται για επίσημα στοιχεία, φαίνεται πως το Toyota Prius θα είναι διαθέσιμο επίσης σε δύο εκδοχές -μια υβριδική και μια plug-in υβριδική– που αυτή την φορά θα διαφοροποιούνται αισθητικά. Όπως φαίνεται η σχεδίαση του απλού υβριδικού θα παραπέμπει σε αυτήν του πρωτοποριακού Mirai, ενώ το plug-in θα έχει πιο συμβατική εμφάνιση. Η plug-in υβριδική έκδοση θα έχει δυνατότητα καθαρής ηλεκτροκίνησης για περίπου 50 km με μέση κατανάλωση στα 1,5 lt/100 km.

new toyota prius (1)Το υβριδικό σύστημα θα είναι αναβαθμισμένο και θα βασίζεται στον βενζινοκινητήρα 1.800 cc -σε κύκλο Atkinson- που θα αποδίδει 105 PS επικουρούμενος από έναν ηλεκτροκινητήρα 90 PS. Η συνδυαστική ισχύς του μεικτού συστήματος θα είναι 150 PS που θα περνούν στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου CVT.  Από πλευράς διαστάσεων το νέο Prius θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το υπάρχον, ενώ το βάρος για το plug-in υβριδικό θα κυμαίνεται γύρω στα 1.350 Kg. Οι πωλήσεις του νέου Toyota Prius θα ξεκινήσουν από τα μέσα του 2016.

TOYOTA-PRIUS-NEW-2aΣε σχέση με το τωρινό Prius, μεγάλες θα είναι οι αλλαγές και στο εσωτερικό, μιας και ακριβώς όπως συνέβη και με την τελευταία γενιά του Yaris, ο (ψηφιακός) πίνακας οργάνων στο κέντρο του ταμπλό εγκαταλείπεται και υιοθετείται ένας πιο συμβατικός στην κλασική θέση μπροστά από τον οδηγό (αν δεν πρόκεται για φωτογαφία μοντέλου προ-παραγωγής). Για το τελευταίο, πάντως, υπήρχε μια ένδειξη από το πρωτότυπο NS4 -που αποτέλεσε κατά κάποιον τρόπο προπομπό του νέου Prius-, κάτι που ισχύει και για το πιο παλιό FT-Bh.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!