NEA

EarthRoamer XV-HD, ευάερο και ευήλιο σε τιμή ευκαιρίας!

XV-HD-Beach_front-view_saturated

Το τεράστιο τροχόσπιτο που βλέπετε έχει μήκος πάνω από 10 μέτρα, βασίζεται πάνω στο φορτηγάκι Ford F-650 και η κορυφαία του εκδοχή κοστίζει 925.000 δολάρια!

Το τροχόσπιτο που βλέπετε, φυσικά και δεν έχει καμία σχέση με ότι έχουμε δει στους δικούς μας δρόμους και προορίζεται για τους αμερικανικούς. Κατασκευάζεται από την EarthRoamer, μία εταιρία από το Κολοράντο των ΗΠΑ που εξειδικεύεται στην μετατροπή pick-up μοντέλων της Ford. Μάλιστα, η EarthRoamer διαθέτει μία ευρεία σειρά από RV βασισμένα πάνω στο Ford F-650 και την κίνηση να μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς.

Στην περίπτωση του XV-HD, το μήκος της συνολικής κατασκευής ξεπερνά τα 10 m (φανταστείτε δύο Ford Mondeo στην σειρά), αλλά ο ντίζελ των 6.700 cc με τα 330 άλογα μάλλον δεν θα ζορίζεται από το υπέρβαρο, ούτε θα μασά από αυτονομία μιας και το ρεζερβουάρ χωρά 550 lt καυσίμου! Οι τροχοί 46 ιντσών φορούν στρατιωτικά λάστιχα ώστε το XV-HD να μην κωλώνει πουθενά, ενώ στην καμπίνα μπορούν να κοιμηθούν έως έξι άτομα. Η δεξαμενή χωρά 750 lt πόσιμου νερού, υπάρχουν φωτοβολταϊκά 2,4 kW και μπαταρία 25,3 kWh.

Η παραγωγή του XV-HD ξεκινά τέλη 2015, ενώ υπάρχουν και φτηνότερες επιλογές από το XV-HD των 925.000 δολαρίων, μιας και η εταιρία διαθέτει μικρότερα RV από 300.000 έως 600.000 δολάρια. Για τους Αμερικάνους τα RV είναι τα απόλυτα οχήματα αναψυχής, αυτά που συνδυάζουν έναν ανεξάρτητο τρόπο ζωής και σίγουρα θα τα έχετε δει σε κάποια τηλεοπτική ταινία ή σειρά. Τα αυτοκινούμενα είναι τα σωστά οχήματα για να καταπίνουν χιλιάδες χιλιόμετρα και να προσφέρουν στέγη στην μέση του πουθενά, μιλώντας πάντα για τις αχανείς σε έκταση ΗΠΑ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!