ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δρόμοι από πλαστικό στο μέλλον

Plans-unveiled-for-recycled-plastic-roads-1200

Οι εταιρίες VolkerWessels και KWS συνεργάστηκαν για να παρουσιάσουν μια διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο που θα μπορούσαν να κατασκευάζονται οι δρόμοι στο μέλλον.

Plans-unveiled-for-recycled-plastic-roads-3Κατά καιρούς έχουμε δει ενδιαφέρουσες προτάσεις για την κατασκευή οδοστρωμάτων, όπως για παράδειγμα αυτά που περιλαμβάνονται στο project των δύο εταιριών και που το βασικό υλικό κατασκευής τους είναι το ανακυκλωμένο πλαστικό. Μάλιστα, οι δρόμοι αποτελούνται από προ-κατασκευασμένα έτοιμα κομμάτια τα οποία μεταφέρονται και συναρμολογούνται μεταξύ τους.

Plans-unveiled-for-recycled-plastic-roads-5Η VolkerWessels λέει πως οι πλαστικοί δρόμοι είναι ανθεκτικοί στην διάβρωση και την φθορά και πως αντέχουν σε θερμοκρασίες από -40 έως 80 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα πάντα με την εταιρία, οι συγκεκριμένοι δρόμοι έχουν τριπλάσια διάρκεια ζωής από τους συμβατικούς, προσφέρουν καλύτερη πρόσφυση καθώς και ευέλικτη αρχιτεκτονική που μπορεί να υποδεχτεί π.χ. κανάλια, καλωδιώσεις κ.α. Η πρώτη πιλοτική εφαρμογή θα γίνει σε οδούς στο Ρότερνταμ, στην Ολλανδία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!