ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέοι προβολείς από την Ford με υπέρυθρη όραση [vid]

H FoMoCo (Ford Motor Company) rd εξελίσσει έναν προηγμένο τύπο φωτιστικών σωμάτων που χρησιμοποιούν υπέρυθρες κάμερες για να δουν μέσα στο απόλυτο σκοτάδι…

ford-is-developing-headlights-that-point-out-people-animals-in-the-dark-video_2Πρόκειται για ένα σύστημα που θα αποτελέσει την εξέλιξη του Adaptive Front Lighting System, το οποίο ήδη χρησιμοποιείται ήδη στο νέο Mondeo. Το νέο Camera-Based Advanced Front Lighting System χρησιμοποιεί το GPS (για να αναγνωρίσει π.χ. επερχόμενη στροφή), καθώς και το Traffic Sign Recognition (σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας) για να ρυθμίσει ανάλογα την φωτεινή δέσμη. Όταν δεν υπάρχει αρκετή πληροφόρηση, τότε αυτή έρχεται από μία υπέρυθρη κάμερα που αναγνωρίζει π.χ. ένα πεζό ή ένα ζώο να κινείται. Αν σας θυμίζει κάτι, ένα ανάλογο σύστημα υπάρχει στη νέα Mercedes-Benz S-Class όπου μία κάμερα έχει δυνατότητα ταυτόχρονης αναγνώρισης έως οκτώ ατόμων σε ακτίνα 120 μέτρων.

ford-is-developing-headlights-that-point-out-people-animals-in-the-dark-video_4
ford-is-developing-headlights-that-point-out-people-animals-in-the-dark-video_3

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!