NEA

Σε ατύχημα ενεπλάκη αυτόνομο όχημα της Google

Google Car based on Lexus RX

Αυτό ήταν συνολικά το 14o συμβάν στο οποίο εμπλέκεται αυτοκίνητο της Google από το 2009 που ξεκίνησε το πρόγραμμα…

Ωστόσο, το αξιοσημείωτο είναι πως σε κάθε συμβάν και σε όλες τις περιπτώσεις την ευθύνη φέρουν οι άλλοι εμπλεκόμενοι! Όπως προσφάτως σε ένα ατύχημα που μετείχε ένα από τα αυτόνομα αυτοκίνητα της Google στην Καλιφόρνια. Το συμβάν έγινε όταν το Google car με 3 επιβάτες σταμάτησε σε μια διασταύρωση και από πίσω του έπεσε ένα άλλο αυτοκίνητο με ταχύτητα περίπου 27 km/h.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του όλου προγράμματος Chris Urmson η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον οδηγό του άλλου αυτοκινήτου μιας και ούτε καν φρέναρε, ενώ όπως σημείωσε «η αυτόνομη τεχνολογία συγκρίνεται πλέον άμεσα με τον οδηγό». Εδώ να πούμε πως πριν από μερικούς μήνες η Google, η μεγαλύτερη σε οικονομικό μέγεθος εταιρία στον κόσμο, ανακοίνωσε πως στα έξι χρόνια του πιλοτικού προγράμματος και μετά από πάνω από 3 εκ. χιλιόμετρα αυτόνομης οδήγησης έχουν σημειωθεί μόλις 11 ατυχήματα!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!