ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πόσο πωλήθηκε η τούρμπο Porsche του Steve McQueen;

Η 930 Turbo Carrera του διάσημου ηθοποιού πωλήθηκε πρόσφατα για 1,95 εκατομμύρια δολάρια!

Steve McQueen Porsche 930 Turbo Sold (8)Τα συλλεκτικά αυτοκίνητα αποκτούν άλλη αξία όταν ο κάτοχός τους ήταν ένας διάσημο πρόσωπο, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο King of Cool, που ήταν πασίγνωστός για το πάθος του με τα αυτοκίνητα. Το τελευταίο που αγόρασε ο Steve McQueen ήταν η Porsche 911 (εσωτερικός κωδικός 930) που βλέπετε και ήταν η πρώτη turbo που κατασκεύασε η γερμανική εταιρεία.

Εκτός από το Steve McQueen η συγκεκριμένη Porsche 911 turbo είχε κι άλλους διάσημους ιδιοκτήτες, όπως τον παραγωγό Floyd Mutrux και τον ηθοποιό Paul Martin, γιό του Dean Martin, που την είχε στην κατοχή του μέχρι το θάνατό του σε αεροπορικό δυστύχημα το 1987. Από το 2008 ιδιοκτήτης της είναι ο γνωστός στις ΗΠΑ συλλέκτης Mike Ragalia, ο οποίος έκανε τις ελάχιστες δυνατές εργασίες προκειμένου να μην διαφοροποιηθεί καθόλου η original κατάστασή του. Τόσο original που περιλαμβάνει ακόμα και το γνήσιο σετ εργαλείων.

Μέρος των εσόδων από την πώληση της 911 turbo του ηθοποιού θα πάει στο σχολείο The Boys Republic στο Chino Hills, στο οποίο ο Steve McQueen φοίτησε έως το 1946, έπειτα από διάφορες παραβάσεις του νόμου, προκειμένου να αποφύγει τη φυλάκισή του. «Όταν παραδόθηκε η Porsche», θυμάται ο γιος του ηθοποιού Chad McQueen, «ανυπομονούσα να πάω βόλτα. Ο πατέρας μου όμως έλειπε για μια βδομάδα κι έτσι άνοιγα κάθε μέρα την πόρτα του γκαράζ, την έβαζα μπροστά και την οδηγούσα για λίγο».

Στην αμερικάνικη εκδοχή της ο υπερτροφοδοτούμενος 3-λιτρος boxer απέδιδε 245 άλογα (στην Ευρώπη 260). Λόγω του χαμηλού του βάρους που δεν ξεπερνούσε τα 1.200 kg, για μοντέλο του 1976 είχε εξαιρετικές επιδόσεις με 0-100 σε 5,5 sec και τελική στα 250 km/h (στην ευρωπαϊκή της εκδοχή). Αυτές οι επιδόσεις, που στις ΗΠΑ εύκολα σε έκαναν παραβάτη, ήταν και ο λόγος που ο King of Cool είχε εγκαταστήσει ένα διακόπτη που απομόνωνε τα πίσω φώτα σε περίπτωση που τον καταδίωκαν αστυνομικοί στα νυχτοπερπατήματα!

SMS===> Διαβάσε περισσότερα θέματα με κλασικά αυτοκίνητα!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!