NEA

To Icona Vulcano έχει 1.000 άλογα και αμάξωμα από τιτάνιο [vid]

ICONA-VULCANO-TITANIUM-V8-4

To εντυπωσιακό Icona Vulcano είχε παρουσιαστεί το 2013 στην Σαγκάη για να επιστρέψει στην Καλιφόρνια με αμάξωμα από τιτάνιο!

Το τιτάνιο είναι ένα ελαφρύ και ανθεκτικό υλικό, αλλά είναι πανάκριβο και για αυτό δεν χρησιμοποιείται στην αυτοκινητοβιομηχανία. Πάντως, αυτό δεν εμπόδισε τους σχεδιαστές της Icona Vulcano, οι οποίοι ανάθεσαν στην ιταλική εταιρεία Cecomp να κατασκευάσει στο χέρι το αμάξωμα supercar, εξ ολοκλήρου από τιτάνιο!

Για την αποπεράτωση του έργου χρειάστηκαν περίπου 10.000 εργατοώρες, ενώ πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το σούπερ υπερηχητικό τζετ Blackbird SR-71, το πιο γρήγορο του κόσμου που καλύπτει την απόσταση Νέα Υόρκη-Λονδίνο σε λιγότερο από 2 ώρες. Μάλιστα προκειμένου να μην υπάρχει καμία μα καμία αμφιβολία για το είδος του μετάλλου -σε συνδυασμό με μικρό ποσοστό ανθρακονήματος- από το οποίο κατασκευάστηκε, το άφησαν άβαφο για την πρόσφατη παρουσίασή του στο Pebble Beach.

Αξιοσημείωτες είναι οι πιο έντονες ακμές, καθώς και οι πολλές και μεγάλες εισαγωγές αέρα. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο V8 6.2 με μηχανικό υπερσυμπιεστή και είναι ο κινητήρας της Corvette ZR1 των 670 PS. Τώρα, στη περίπτωση του σπέσιαλ Icona Vulcano η ισχύς έχει ανέβει στα 1.000 PS με το 0-100 στα 2,8 sec και τελική στα 350 km/h.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!