ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πατέντα Ford για το εσωτερικό αυτόνομων οχημάτων

ford_interior

Από τη στιγμή που ο οδηγός δεν χρειάζεται απαραίτητα να… οδηγεί, η Ford αποφάσισε να παρουσιάσει μία ιδιαίτερη σπουδή γύρω από το εσωτερικό των αυτόνομα κινούμενων οχημάτων.

Αυτή μάλιστα έσπευσε να την πατεντάρει στο σχετικό γραφείο ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ, ώστε σε βάθος χρόνου να αποκομίσει επιπλέον οφέλη. Η βασική διαφοροποίηση, σε σχέση με ένα συμβατικό σαλόνι αυτοκινήτου, είναι ότι τα μπροστινά καθίσματα μπορούν και περιστρέφονται κατά 180 μοίρες, δημιουργώντας έτσι ένα ευχάριστο καρέ όπου όλοι οι επιβαίνοντες θα βρίσκονται αντικριστά. Επιπλέον, το τιμόνι θα αποσύρεται πλήρως μέσα στο ταμπλό, κερδίζοντας έτσι επιπλέον διαθέσιμο χώρο!

Εάν πάλι οι επιβάτες δεν ξεπερνούν τους δύο, τότε κάλλιστα θα μπορούν να κάθονται στα πίσω καθίσματα, αναδιπλώνοντας τα μπροστινά και χρησιμοποιώντας τα σαν υποπόδια. Τέτοιες λύσεις, βέβαια, θα μπορούσαν να βρουν εφαρμογή μόνο σε αυτόνομα οχήματα και υπό προϋποθέσεις, πράγμα που δεν έχασαν την ευκαιρία οι ιθύνοντες της Ford να τονίσουν. “Η κατάθεση πατεντών μας βοηθάει να προστατεύουμε τις ιδέες μας, αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάποια στιγμή θα περάσουν στην παραγωγή”.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!