NEA

Δεν ισχύει η απόσυρση για μοντέλα Euro5!

ekte031114

Τεράστια αναστάτωση έχει επιφέρει στην αγορά αυτοκινήτου το νομοθετικό πλαίσιο του τελωνειακού κώδικα που ουσιαστικά δεν περιλαμβάνει το όφελος απόσυρσης με αποτέλεσμα την διπλάσια επιβάρυνση ταξινόμησης!

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει σχετική τελωνειακή οδηγία που προβλέπει πως τα οχήματα προδιαγραφής Euro5 με ημερομηνία ταξινόμησης από 1.9.2015 δεν  ωφελούνται από το όφελος της απόσυρσης, ενώ θα επιβαρύνονται με διπλάσια τέλος ταξινόμησης (ΕΤΤ)! Σύμφωνα με τον ΣΕΑΑ, το καθεστώς αυτό θα ισχύσει μέχρι να υπάρξει σχετική νομοθετική τροπολογία.

Συγκεκριμένα, αναφορά του ΣΕΑΑ διευκρινίζει πως: « Όσον αφορά το τελωνείο, με βάση τον τελωνειακό κώδικα (νόμος 2960 /2001) από την 1η Σεπτεμβρίου 2015 που τίθεται σε εφαρμογή η Euro6, τα αυτοκίνητα Euro5 αυτομάτως θα υποβάλλονται στους αυξημένους, διπλάσιους συντελεστές Τέλους Ταξινόμησης. Ο ΣΕΑΑ έχει αιτηθεί να προωθηθεί τροπολογία νόμου και να συνεχίσουν τα αποθέματα Euro5 να υποβάλλονται στους χαμηλότερους συντελεστές ΤΤ ως τα τέλη του έτους, όπως έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν, σε ανάλογες αλλαγές Euro.

Η διακοπή νομοθετικού έργου από τη Βουλή καθιστά αδύνατη την επίλυση του ζητήματος άμεσα. Η κατάθεση τροπολογιών από το ΥΠΟΙΚ μπορεί να εκτιμηθεί στις αρχές Οκτωβρίου και ως τότε τα αποθέματα Euro5 που δεν θα εκτελωνιστούν ως την 31/8/2015, θα πρέπει να αναμείνουν την επαναλειτουργία της Βουλής και την κατάθεση τροπολογίας από το ΥΠΟΙΚ. Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβαρύνονται με διπλάσιους συντελεστές ΕΤΤ.»

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!