NEA

Απόλυτο θωρηκτό το Range Rover Sentinel

Για όσους έχουν εχθρούς και φυσικά μεγάλο πορτοφόλι, τα θωρακισμένα αυτοκίνητα είναι το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς. Τουλάχιστον, πάνω στο έδαφος…

Range Rover Sentinel (5)Το εξειδικευμένο τμήμα της Land Rover, το Special Vehicle Operations, έχει επιμεληθεί την μετασκευή του Range Rover Sentinel, το οποίο εξωτερικά ελάχιστα διαφοροποιείται σε σχέση με τη νορμάλ εκδοχή Autobiography (με το κοντό μεταξόνιο) του αυτοκινήτου. Ωστόσο, διαθέτει θωρακισμένη καμπίνα επιβατών, η οποία αποτελείται από συνολικά 6 στοιχεία από ιδιαίτερα ανθεκτικό ατσάλι.

Range Rover Sentinel (1)Την προστασία ολοκληρώνουν θωρακισμένα κρύσταλλα περιμετρικά, τα οποία αποτελούνται από πολλές στρώσεις γυαλιού, ρεζερβουάρ που σφραγίζει από μόνο του, ενίσχυση του δαπέδου αλλά και της οροφής, έξοδος ανάγκης που βρίσκεται ακριβώς πίσω από τα καθίσματα, λάστιχα run flat με ειδικές ζάντες 20’’ κ.α. Έτσι, το Range Rover Sentinel έχει θωράκιση προδιαγραφής VR8, ώστε να αντέχει απέναντι σε βαριές επιθέσεις, π.χ. από εκρήξεις 15 κιλών TNT ή χρήση χειροβομβίδων DMS-1. Το θωρακισμένο Range Rover κατασκευάζεται φυσικά κατόπιν παραγγελίας, σε άγνωστη προς το παρόν τιμή, η οποία βέβαια θα προσαρμόζεται και ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη και βέβαια θα είναι έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερα υψηλή.

Αξιοσημείωτο είναι πως στη λίστα με τα εξτρά περιλαμβάνεται το σύστημα πυρόσβεσης και επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, σειρήνες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, ενώ υπάρχει και ένα άνοιγμα 100 mm στο παράθυρο του οδηγού που χρησιμεύει για την ανταλλαγή εγγράφων (ή και πυροβολισμών).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!