NEA

Αυτό είναι το νέο VW Tiguan!

new vw tiguan 2016 official (2)

Πρεμιέρα στην Φρανκφούρτη και έναρξη πωλήσεων προς τα τέλη του έτους για τη νέα γενιά Tiguan που θα έχει και GTE υβριδική plug-in έκδοση…

Μετά από τα πρόσφατα σκίτσα, η VW δίνει στην δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία για το νέο Tiguan το οποίο είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις και αποδοτικότερο έως 25%, σε σχέση με το τωρινό μοντέλο. Κάτι που είχαμε γράψει, μιας και το νέο Tiguan είναι μακρύτερο κατά 60 mm, φαρδύτερο κατά 30 mm, αλλά χαμηλότερο κατά 33 mm. Αυξημένο κατά 77 mm είναι το μεταξόνιο που φτάνει τα 2.681 mm, ενώ μεγαλύτεροι είναι οι χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές, φτάνοντας τα 615 lt (+145).

Σχεδιαστικά, το νέο Tiguan χαρακτηρίζεται από την δυναμική του εμφάνιση, την μάσκα που μας παραπέμπει στο νέο Passat, το φαρδύτερο παρουσιαστικό του, που σε συνδυασμό με το χαμηλότερο αμάξωμα δημιουργούν μία πιο συμπαγή εικόνα. Στο εσωτερικό επικρατεί η σύγχρονη άποψη της εταιρίας με την οθόνη αφής να δεσπόζει στην κεντρική κονσόλα, ένα πιεζοπεριστροφικό διακόπτη για τη επιλογή της τετρακίνησης (όπου υπάρχει), τον ψηφιακό πίνακα οργάνων κ.α.

Η γκάμα των κινητήρα περιλαμβάνει τους πρόσφατους Euro 6 κινητήρες, όπου στην βάση βρίσκεται ο 1.6 TDI με 120 PS και ο 1.4 TSI με 125 PS. Ψηλότερα τοποθετούνται οι δίλιτροι TDI με 150, 180 και 220 PS, όπως και οι δίλιτροι TSI. Οι βασικές εκδόσεις κινητήρων είναι προσθιοκίνητες, με την τετρακίνηση 4MOTION να προσφέρεται στις ισχυρότερες εκδόσεις Tiguan και με αυξημένη απόσταση αμαξώματος από το έδαφος (έως 200 mm), κάτι που σημαίνει πως τα Tiguan 4×4 βρίσκονται 11 mm ψηλότερα από τα προσθιοκίνητα.

Επίσης, συνεχίζει να υπάρχει το προαιρετικό πακέτο off-road που περιλαμβάνει πιο «περιπετειώδη» εμφάνιση και βελτιωμένες γωνίες πρόσβασης και διαφυγής, στα 18,3 και 25,6 μοίρες αντίστοιχα. Μέχρι να μάθουμε νεότερα, να πούμε πως υπάρχει και η υβριδική GTE έκδοση που προέρχεται από το Passat GTE και συνδυάζει τον 1.4 TSI με έναν ηλεκτροκινητήρα και συνδυασμένη ισχύς στα 218 PS. H υβριδική έκδοση θα κυκλοφορήσει αργότερα, μιας και στην Φρανκφούρτη θα παρουσιαστεί ως concept, ενώ από το νέο έτος θα δούμε και μία XL έκδοση με μακρύτερο μεταξόνιο και 7-θέσια διάταξη. Περισσότερα, σε λίγο…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!