NEA

«Πειραγμένοι» και οι 1.6 TDI του ομίλου VW – Διογκώνεται το σκάνδαλο!

Volkswagen-Golf-1.6-TDI-105-hp-DSG

Το θέμα παίρνει και πανευρωπαϊκή διάσταση, αφού μόνο στην Γερμανία η παραποίηση των εκπομπών ρύπων αφορά περισσότερα από 2,8 εκ. αυτοκίνητα του ομίλου VW, συμπεριλαμβάνοντας και όσα κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά…

Με βάση τις ανακοινώσεις του γερμανικού υπουργείου μεταφορών και του αρμόδιου υπουργού Alexander Dorindt, οι οποίες βασίζονται σε απευθείας πληροφόρησή τους από τον όμιλο Volkswagen στο σκάνδαλο των παραποιημένων εκπομπών ρύπων εμπλέκεται πέρα από τον 2.0 TDI και ο αντίστοιχος 1.600 TDI. Ο οποίος, ειδικά στη χώρα μας, κινεί τα περισσότερα πετρελαιοκίνητα μοντέλα των εταιρειών του ομίλου Volkswagen, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα ελαφριά επαγγελματικά.

To γερμανικό υπουργείο δεν κάνει λόγο και για το μικρότερο πετρελαιοκινητήρα των 1.200 cc -ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον ολοκαίνουργιο 1.4 TDI- αλλά είναι πολύ πιθανό να υπάρχει και με αυτόν θέμα. Φυσικά, από τον γερμανικό όμιλο ζητείται αναζητείται και η τεχνική λύση του όλου ζητήματος. Αναμένουμε τις εξελίξεις, μείνετε δικτυωμένοι στο caroto.gr!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!