NEA

Ξεκίνησαν τα όργανα στην VW – Μηνύσεις κατά Winterkorn

Martin-Winterkorn-VW-750x500

Τα μοντέλα με το ζαβολιάρικο λογισμικό φτάνουν τα 2,1 εκ. Audi και τα 1,2 εκ. Skoda, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters…

Audi-A1-TDi-01Τα παραπάνω «σκανδαλιάρικα» μοντέλα περιλαμβάνονται στο σύνολο των 11 εκατομμυρίων του ομίλου της Volkswagen και πρόκειται για A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 και Q5. Από αυτά 1,45 εκατομμύρια οχήματα προδιαγραφών Euro 5 έχουν πουληθεί στη Δυτική Ευρώπη, 577.000 στη Γερμανία και μόλις 13.000 στις ΗΠΑ. Οι κινητήρες τους είναι οι 2.0 και 1.6 TDI (ο 1.2 TDI δεν κινούσε κανένα Audi), ενώ δεν γίνεται κάποια αναφορά στον 3.0 TDΙ, που χρησιμοποιείται περισσότερο στα μεγαλύτερα μοντέλα της μάρκας Α6 και κυρίως A8 και Q7, καθώς βρίσκεται ακόμη υπό έρευνα.

SKODA-OCTAVIA-16-TDI-105PS-1Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις από τη Skoda -αναμένονται τόσο από την τσέχικη εταιρεία όσο και από τις Seat και Porsche- αλλά σύμφωνα με το Reuters στο δικό της «λογαριασμό» αντιστοιχούν 1,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Στα οποία, πλην του Citigo, περιλαμβάνονται όλα τα μοντέλα της γκάμας της.

Martin-Winterkorn-volkswagenΑπό την άλλη, η έγκυρη εφημερίδα Sueddeutsche σε ρεπορτάζ της αναφέρει πως η αρμόδια εισαγγελία του Braunschweig έχει ξεκινήσει έρευνες εναντίον του πρώην πια επικεφαλής του ομίλου VW, Martin Winterkorn, με την κατηγορία της απάτης μέσω της πώλησης οχημάτων με παραποιημένες εκπομπές ρύπων. Ο λόγος των ερευνών είναι μηνύσεις που έχουν κατατεθεί εναντίον του, με μια να προέρχεται από τον ίδιο τον όμιλο Volkswagen. Ο οποίος φυσικά δηλώνει άγνοια για την όλη κατάσταση…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!