ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Tesla, νέα μονάδα συναρμολόγησης στην Ολλανδία

Tesla Opens Its First European Assembly Plant In The Netherlands (8)

Η αμερικανική εταιρία ανακοίνωσε την πρώτη ουσιαστικά μονάδα στην Ευρώπη που κατασκευάζει (ή καλύτερα) συναρμολογεί αυτοκίνητα Model S.

Αργότερα, στην ίδια γραμμή συναρμολόγησης θα προστεθεί και το επερχόμενο Model X, το οποίο θα ενισχύσει τις πωλήσεις της Tesla και στην Ευρώπη με μερίδιο αγοράς περίπου 30% (η Νορβηγία είναι ο καλύτερος πελάτης όπου το 13% των νέων αυτοκινήτων που κυκλοφορούν εκεί είναι Tesla!). Πάνω από το 50% πωλούνται στις βόρεια Αμερική, το 10% στην Κίνα και τα υπόλοιπα σε διάφορες αγορές.

Η μονάδα συναρμολόγησης στο Tilburg έχει ρυθμό παραγωγή στα 450 αυτοκίνητα την εβδομάδα, αλλά αν η ζήτηση είναι μεγαλύτερη, υπάρχει πρόβλεψη για μέγιστη παραγωγή έως και 1.000 αυτοκίνητα. Το εργοστάσιο στην Ολλανδία έχει και στεγασμένη πίστα δοκιμών έκτασης 750 τετραγωνικών μέτρων με δυνατότητα επιπλέον επέκτασης, ενώ τα βασικά εξαρτήματα θα έρχονται απευθείας από το εργοστάσιο Freemont του Τέξας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!