NEA

Αυτό είναι το Tesla Model X

Tesla-Model-X7

Τα πρώτο crossover της αμερικανικής εταιρίας θα είναι διαθέσιμο από τα μέσα 2016, με την ισχυρότερη έκδοση P90D με τα 762 αθροιστικά άλογα να κοστίζει περίπου 132.000 δολάρια…

To Tesla Model X δεν είναι ένα κλασικό crossover, αλλά ένα φουλ ηλεκτροκίνητο με επιδόσεις που μπορεί να ντροπιάσει ακόμη και κλασικά supercars! Συγκεκριμένα, η κορυφαία του έκδοση P90D διαθέτει συνολικά 762 άλογα (δύο ηλεκτροκινητήρες, ο πίσω έχει ισχύ 503 PS) και επιταχύνει σε μόλις 3,8 sec για την διαδικασία του 0-100! Ακόμη και η μικρότερη βασική εκδοχή, η 90D που έχει δύο ίσης ισχύος ηλεκτροκινητήρες σε κάθε άξονα 259 PS, χρειάζεται μόλις 4,8 sec για το 0-100 με την αυτονομία να φτάνει τα 414 km. Όσο για την αυτονομία της μεγαλύτερης P90D με τις μπαταρίες των 90 kWh δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα.

Το σχήμα του Model X της Tesla είναι έντονα αεροδυναμικό έχοντας να επιδείξει έναν εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή (0,24), στο πίσω μέρος υπάρχει ενεργή πτέρυγα που παίρνει τρεις κλίσεις, ενώ την προσοχή τραβούν οι πίσω πόρτες που ανοίγουν εντυπωσιακά προς τα πάνω. Το ταμπλό υιοθετεί το στιλ του Model S με μια τεράστια οθόνη αφής να δεσπόζει στην κεντρική κονσόλα (αναμένουμε φωτογραφίες που θα φαίνεται πιο καθαρά), στο εσωτερικό υπάρχει 6-θέσια ή 7-θέσια διάταξη, ενώ ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας περιλαμβάνει ραντάρ, κάμερες, αυτόνομη πέδηση, αυτόνομο cruise control κ.α.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!