NEA

Η Opel ετοιμάζει σπορ κουπέ μοντέλο;

Opel GT test drive 2007

Μέχρι τον Μάρτιο και το σαλόνι της Γενεύης μπορεί να έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας, αλλά ήδη οι φήμες για ένα πρωτότυπο μοντέλο με σπορ χαρακτήρα έχουν αρχίσει να εντείνονται…

opel_experimental_gt (3)Αν και η Opel δεν φημίζεται για τις σπορ πισωκίνητες πλατφόρμες της, δημοσιεύματα από το βρετανικό Auto Express θέλουν τους Γερμανούς να παρουσιάζουν ένα concept car με στόχο την παραγωγή ενός μοντέλου που θα εκπροσωπήσει εταιρία στα σπορ κουπέ (ωστόσο, με μπροστά κίνηση). Και αν τελικά το έδαφος είναι πρόσφορο, το κουπέ της Opel θα λανσαριστεί προς το 2017, με το roadster να ακολουθεί ένα χρόνο αργότερα για να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων τα Mazda MX-5 και Fiat 124 Spyder

opel_experimental_gt (1)Ακόμη δεν είναι σίγουρο πως η Opel θα προχωρήσει στην παρουσίασή του στην Γενεύη (μπορεί να πάει και αργότερα), αλλά αν τελικά δοθεί το πράσινο φως, ως βάση και πηγή έμπνευσης θα χρησιμοποιηθεί το Opel Experimental GT (το μοντέλο των διπλανών φωτογραφιών) που είχε παρουσιαστεί το 1965 ως concept car και κυκλοφόρησε στους δρόμους μετά από τρία χρόνια.

opel_experimental_gt (2)Η αλήθεια, πάντως, είναι πως στα πισωκίνητα σπορ λημέρια η Opel δεν έχει καταφέρει κάτι αξιόλογο (για αυτό και θα πάει σε προσθιοκίνητη λύση). Από το ετοιματζίδικο Speedster (ουσιαστικά Lotus Elise με τα σήματα της γερμανικής εταιρίας) έως το επίσης έτοιμο GT -και αμφιλεγόμενο, όχι για την ελκυστική του εμφάνιση, αλλά κυρίως για την νευρική του οδική συμπεριφορά- που βασιζόταν στο Pontiac Solstice.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!