ΑΓΩΝΕΣ

Με 330 άλογα και από 95.000€ το Opel Astra TCR

2016 Opel Astra TCR (4)

Στο πρωτάθλημα TCR, μετέχουν εκτός από την Opel και οι VW, Seat, Ford και Honda, ενώ οι 5 συνολικά συμμετοχές κατασκευαστών στην πρώτη χρονιά του θεσμού θεωρείται επιτυχία…

Πρεμιέρα για το Astra TCR, το αυτοκίνητο με το οποίο η Opel θα επιστρέψει στους αγώνες αυτοκινήτων Τουρισμού και πιο συγκεκριμένο στο πρωτάθλημα TCR. Το καινούργιο αγωνιστικό της γερμανικής εταιρείας απευθύνεται σε ιδιωτικές ομάδες, βασίζεται στην ολοκαίνουργια 5θυρη έκδοση παραγωγής του μικρο- μεσαίου Opel και το κόστος αγοράς του ανέρχεται σε 95.000 ευρώ (οι κανονισμοί απαγορεύουν έτσι κι αλλιώς η τιμή να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ).

Το Opel Astra TCR, που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Kissling Motorsport, δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα όλο το πρόγραμμα εξέλιξής του, ενώ από τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα αρχίσουν οι πρώτες παραδόσεις σε πελάτες. Ο κινητήρας είναι ένας τετρακύλινδρος turbo 2.000 cc που αποδίδει 330 PS/410 Nm, τα οποία καταλήγουν μέσω ενός σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων με paddles στο τιμόνι στους εμπρός τροχούς, ενώ έχει να μετακινήσει 1.200 kg.

Τα οποία είναι 60 λιγότερα σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής, ενώ προκειμένου το κόστος να κρατηθεί στα επίπεδα που προαναφέραμε απαγορεύεται η χρήση υλικών σαν το ανθρακόνημα. Αντίθετα επιβάλλεται η χρήση αεροδυναμικών βοηθημάτων. Έτσι χάρη στα φουσκωμένα φτερά του το Astra TCR είναι 14 ολόκληρα εκατοστά πιο φαρδύ από αυτό που θα κυκλοφορεί στους δημόσιους δρόμους, ενώ η εντυπωσιακή εικόνα του ολοκληρώνεται από το θηριώδη εμπρός προφυλακτήρα με το splitter καθώς και από τη μεγάλη πίσω αεροτομή. Η τελευταία είναι ενιαία για όλα τα αυτοκίνητα που μετέχουν στο TCR, ενώ υπάρχει και διαχύτης.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!