NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πόσα θα δίνατε για μία Aston Martin DB4 Zagato;

Aston-Martin-DB4GT-Zagato (5)

Πρόκειται για μία από τις πιο υπέροχες Aston Martin με την υπογραφή του Ercole Spada και τις λοιπές βελτιώσεις που έγιναν στο εργοστάσιο Zagato, στην Ιταλία…

Η Aston Martin DB4 είναι ένα από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα που υπάρχουν στις μέρες μας και σίγουρα ένα από τα ομορφότερα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Η παραγωγή της ξεκίνησε το 1958 και στα πέντε χρόνια κατασκευάστηκαν 1.210 αυτοκίνητα, εκ των οποίων περίπου 100 DB4 GT και GT Zagato. Συγκεκριμένα, η DB4 GT Zagato είχε παραχθεί την περίοδο 1960-63 σε μόλις 25 μονάδες και το κύριο χαρακτηριστικό της ήταν η μείωση του βάρους και η αύξηση της σχέσης συμπίεσης (στο 9.7:1).

Συγκεκριμένα, κάτω από το καπό έχει έναν 6-κύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 3.670 cc που συνδυάζεται με μηχανικό 4-άρι σαζμάν. Το μοτέρ έχει διπλά μπουζί,  η μέγιστη ισχύς είναι στα 318 άλογα με την διαδικασία των 0-97 km/h να ολοκληρώνεται σε 6,1 sec και τελική στα 246 km/h. Εξαιρετικές επιδόσεις ακόμη και σήμερα, φανταστείτε πως ήταν για την εποχή εκείνη…

Τώρα, η DB4 Zagato που βλέπετε είναι η υπ’ αριθμόν 14, ως καινούργια είχα παραδοθεί στην Αυστραλία, συμμετείχε σε αγώνες με μεγάλες επιτυχίες, επέστρεψε πριν από χρόνια στην Βρετανία και στις 10 Δεκεμβρίου θα δημοπρατηθεί στη Νέα Υόρκη από την RM Sothebys με στόχο τα 10 εκατομμύρια στερλίνες, δηλ. κάτι περισσότερο από 20 εκ. ευρώ!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!