NEA

H Mercedes-Benz ετοιμάζει και GLB!

Mercedes-Benz-GLA-Class_2015_1600x1200_wallpaper_98

Υπάρχει χώρος ανάμεσα στην GLA και στην GLC; Οι Γερμανοί στην Mercedes λένε ναι και ετοιμάζουν την GLB που θα λανσαριστεί το 2018 για να αντιμετωπίσει την BMW 2 Gran Tourer…

Όπως θα αντιληφθήκατε πρόκειται για ένα νέο MPV που θα πλαισιώσει την νέα B-Class και θα κυκλοφορήσει ένα χρόνο αργότερα από το ντεμπούτο της τελευταίας (η νέα γενιά B-Class θα λανσαριστεί σε περίπου 2 χρόνια). Από πλευράς διαστάσεων, η GLB θα βρίσκεται πιο κοντά στην GLA, θα έχει πορτμπαγκάζ 500 lt, ενώ θα είναι και 7-θέσια για να αντιμετωπιστεί η 2 Gran Tourer της BMW, μιας και τα πλάνα δεν περιλαμβάνουν επιμηκυμένη έκδοση της B-Class.

mercedes-benz_new_a-class_technology-10Το βασικό συστατικό της GLB θα είναι το νέο προσθιοκίνητο πλαίσιο με δυνατότητα αύξησης του μεταξονίου έως 200 mm (το νέο πλαίσιο θα κάνει ντεμπούτο με τη νέα B-Class). Το νέο πλαίσιο θα επιφέρει εξοικονόμηση βάρους έως 50 kg, ώστε οι downsizing κινητήρες -κάποιοι θα προέρχονται και από τον όμιλο Renault Nissan με τον οποίο υπάρχει ήδη συνεργασία της Mercedes- στα 1.400 και 1.800 cc να έχουν ευκολότερο έργο.

Η οικονομική κατάσταση της Mercedes είναι ίσως η καλύτερη των τελευταίων ετών και αυτό σε σημαντικό βαθμό οφείλεται στη γκάμα των προσθιοκίνητων μικρών μοντέλων της, που έχει διευρύνει σημαντικά την πελατειακή βάση της μάρκας. Ενδεικτικό είναι πως στις ΗΠΑ το 80% των αγοραστών της CLA αγόρασαν για πρώτη φορά Mercedes. Λογικά, λοιπόν, η γερμανική εταιρεία βλέπει με πολύ μεγάλη προσοχή την επόμενη γενιά τόσο της A-Class, όσων και των άλλων μοντέλων που έχουν αναπτυχθεί γύρω από αυτήν.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!