NEA

Πάει για νέο SUV η Porsche!

Porsche Macan compact SUV design sketch

Υπάρχει χώρος για ένα μικρότερο μοντέλο στην γκάμα της Porsche που θα τοποθετείται κάτω από την Macan; Σύμφωνα τις πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού Bild, μάλλον ναι…

PORSCHE-SMALL-SUVΜετά την απόφαση των Γερμανών στην Porsche να μην εισάγουν ένα μικρότερο -από την Boxster- σπορ μοντέλο, πλέον προσανατολίζονται στην παραγωγή ενός νέου SUV που θα πλαισιώσει τα μεγαλύτερα Cayenne και Macan. Το νέο μοντέλο θα είναι το τρίτο με off-road δυνατότητες, αλλά λόγω των μικρότερων διαστάσεων και κινητήρων θα έχει crossover και πιο κόμπακτ σχήμα. Αν τελικά δοθεί το πράσινο φως, η baby-Macan θα κυκλοφορήσει προς τα τέλη της δεκαετίας και θα έχει πιο επιθετική σχεδίαση με πιθανότατα κουπέ στιλ.

Οι βασικές εκδόσεις θα είναι πισωκίνητες, φυσικά θα υπάρχουν και τετρακίνητες, ενώ θα χρησιμοποιηθεί κάποια έτοιμη πλατφόρμα του ομίλου VAG (όπως τα Audi Q7/Cayenne, Audi Q5/Macan). Από πλευράς κινητήρων θα υπάρχουν και downsizing τετρακύλινδρα σύνολα που θα συνδυάζονται με διπλόδισκα κιβώτια, ενώ η τιμή πώλησης θα βρίσκεται κάτω από τα 60.000 ευρώ που κοστίζει η βασική Macan στην Γερμανία.

Βέβαια, ακόμη είναι πολύ νωρίς αφού παρόμοιες φήμες ακούγονται και για μία baby-Panamera. Πάντως, από την στιγμή που τοτέμ σαν την Ferrari βλέπουν διεύρυνση του exclusivity της γκάμας τους -με στόχο τα περισσότερα κέρδη, τι άλλο;- όλα μπορούν να γίνουν…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!